Ayşe Hanımın ve Ali Beyin Öyküleri Depresyonu Yenebilirsiniz Prof. Dr. Orhan Doğan  - Kitap
Ayşe Hanımın ve Ali Beyin Öyküleri

Depresyonu Yenebilirsiniz

1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
176
Barkod:
9786054940448
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
40,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Depresyon bireyi hem bedensel, hem de zihinsel yönden çok olumsuz etkiler, işlevselliğini bozar. Öte yandan tedavi edilebilir bir bozukluk olması olumlu, yineleme olasılığının yüksek olması olumsuz bir özelliğidir. Depresyon her yaşta, her cinsiyette, her sosyoekonomik düzeyde, her eğitim düzeyinde, kısaca herkeste görülebilir.
Kısaca belirtilen bu özellikleri bile, depresyonla mücadelenin önemini gösterir. Bunun için depresyonu önce doğru ve yeterli düzeyde tanımak; sonra uygun mücadele yöntemlerini öğrenerek uygulamak gerekir.
Bu kitabın temel amacı, bilimsel olarak herkese depresyonu tanıtmak, depresyon hastalarının ve yakınlarının bunu nasıl yenebileceklerini göstermeye çalışmaktır. Bu nedenle, kitabın kolay okunur olmasına, salt kuramsal ve teknik bilgilerin toplandığı bir kitap olmamasına çalışılmıştır. Bir ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanının tedavisi ve önerileriyle birleştirince, yararlı bir kendine yardım kitabı olması amaçlanmıştır. Türkiye’de bu tür kendine yardım kitaplarının olmaması önemli bir eksikliktir. Bu nedenle, bu kitabın depresyon hastaları, hasta yakınları, hekim, psikolog, tıp ve psikoloji öğrencileri için yararlı olacağına inanıyoruz.