Uluslararası Ticarette Güncel Araştırmalar Doç. Dr. Mehmet Ragıp Görgün  - Kitap

Uluslararası Ticarette Güncel Araştırmalar

1. Baskı, 
Mart 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
161
Barkod:
9786051684420
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ülkeler ucuza üretebildikleri ürünlerde uzmanlaşarak bu ürünleri ihraç edecek pahalı ürettikleri ürünlerin üretiminden vazgeçerek bunları da ithal etme yoluna gideceklerdir. İşte bu karşılıklı ticari ilişkiler sayesinde verimlilik sağlanmış olacak ve bu verimlilik dünya servetinin artmasına katkıda bulunacaktır.
Özellikle, yeterli doğal kaynaklara ve hammaddeye sahip olmayan ülkeler için dış ticaret çok daha büyük önem taşımaktadır. Bu ülkeler kalkınmalarını sürdürmek, istihdam sağlamak ve her yıl belli oranlarda büyümek zorundadırlar ve bunun sağlanması için ithalat yapmak zorundadırlar. Yapılan ithalatın karşılığında bu ithalatı karşılayacak döviz girdisinin sağlanması da ancak ihracatla mümkün olacaktır. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde dış ticaret dengesinin sağlanması bu den-genin sağlanması için uygulanacak politikalar, ithalatın finansmanı ve ihracatın arttırılması gibi konular ekonomi politikalarının en önemli konularından olmuştur. Kitabımızda, uluslararası ticaret ile ilgili güncel ve önemli konulara yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Küresel Ticarette Menşe Ülke İmajının Etkisi: Covid–19 Aşıları İle İlgili Bir Değerlendirme, Prof. Dr. İ. Kahraman Arslan& Dr. Öğr.Üyesi Hasan Bardakçı
.
Uluslararası Ticaret Türk Hukuku ve Uygulaması Kapsamında Taşıma İşleri Komisyoncu Sorumluluk Sigortası, Doç Dr Orkun Bayram & Drahmet Kararyazgan.
.
Uluslararası Ticarette Etik ve Adil Ticaretin Dünyada Uygulama Örnekleri, Doç Dr Selminaz Adıgüzel
.
Uluslararasi Ticareti Toplum Sağlığı Açısından Düşünmek: Gelişmekte Olan Ülkelerde Panel Nedensellik Testlerinden Kanıtlar, Öğr. Gör. Dr. Mücahit Çitil
.
AB Yeşil Mutabakatının Türkiye'nin Dış Ticaretine Etkileri, Ömer Murat & Tuğçenur Ekinci Furtana
.
Uluslararası Ticaretin Tarihsel Gelişimi ve Dünya Ticaret Örgütü'nün Dünya Ticaretine Etkileri, Furkan Demirtaş
.
Alman Hukukunda Ticari Mektup, Dr. Mustafa Emir Üstündağ
Kitapla İlgili Kategoriler