İşletme, İktisat, Yaşam Bilimleri ve Sosyal Bilimler İçin Matematiksel Analize Giriş Haeussler Paul Wood  - Kitap
İşletme, İktisat, Yaşam Bilimleri ve Sosyal Bilimler İçin

Matematiksel Analize Giriş

13. Baskı, 
Kasım 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x28
Sayfa:
863
Barkod:
9786053447962
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Fiyatı:
600,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İşletme, İktisat, Yaşam Bilimleri ve Sosyal Bilimler için Matematiksel Analize Giriş on üçüncü baskısı, çeşitli alanlardaki öğrenciler ve uzmanlar için matematiksel bir temel sağlamaya devam etmektedir. Kitap fonksiyonlar, denklemler, finans matematiği, matris cebri, doğrusal programlama ve olasılık gibi kalkülüse hazırlık ve sonlu matematik konuları ile başlamaktadır. Daha sonra sürekli raslantı değişkenlerini de içermek üzere hem tek değişkenli hem de çok değişkenli kalkülüs olarak ilerlemektedir. Teknik tanıtlar, koşullar ve benzerleri yeterince açıklanmakta ancak aşırıya kaçılmamaktadır.
İşletme, İktisat, Yaşam Bilimleri ve Sosyal Bilimler için Matematiksel Analize Giriş, problem çözmede eşsiz bir yaklaşım sunmaktadır. Bu kitabın daha önceki baskılarında olduğu gibi, bu kitabı diğer giriş niteliğinde, uygulamalı matematik kitaplarından ayıran şey cebirsel hesaplamalar üzerinde vurgu yapılmasıdır. Değişkenlerle hesaplama yapma süreci, matematiksel modellemedeki beceriyi geliştirmekte ve öğrencilerin kalkülüsü kullanmalarına zemin hazırlamaktadır.
Kitabın tarzı çok formal değil, tam olarak kesinlikten de yoksun değildir. Bir kimse, güçlü motivasyona sahip uygulamalar yoluyla öğrencileri daha yüksek bir seviyeye getirmek için fırsatlardan ödün vermeden rahat bir tarzda öğrencilerin kitabın okuduğunu söyleyebilir. Onüçüncü baskıda, ilk bölümlerdeki temel kavramların daha sonraki konularda kullanılmalarına zemin sağlanmaya çalışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Üniversite Cebri
.
Sonlu Matematik
.
Kalkülüs
Kitapla İlgili Kategoriler