Sazın ve Sözün Sultanları Belçikada Yaşayan Halk Şairleri Dr. Fatma Ahsen Turan  - Kitap

Sazın ve Sözün Sultanları

Belçikada Yaşayan Halk Şairleri

1. Baskı, 
Ekim 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
434
Barkod:
9786055543495
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
50,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Öncelikle Belçika'da yaşayan Halk ozanları üzerine bir çalışmanın yapılmasından dolayı duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Çeşitli ekonomik nedenlerle Avrupa'ya göçmüş Türk insanı, yanında geleneklerini, göreneklerini de getirmiştir. Bu yaşanan göçün sancılı etaplarını, hayat mücadelesini şiirle sözle, bizlere aktaran bu halk ozanları olmuştur.
Halk ozanları, bir yandan zorluklarla mücadele ederken, diğer yandan Avrupa'da, Belçika'da yaşayan halkla Türkiye arasında köprü vazifesi görmüşlerdir. Burada yaşayan insanlarımıza memleketlerinden kilometrelerce uzakta olsalar bile, kültürlerinin, bu güzel yönünü, şiirin sazın ve sözün önemini aktarmışlardır. Gurbette yaşanan, acılan, felaketleri, özlemleri ve mutlulukları en güzel şekilde dizelerinde aktarıp, bir anlamda buradaki Belçika Türk toplumunun sözcüleri olmuşlardır.
Her biri bizim birer kültür elçimiz olan ozanlarımızı, düğünlerimizde, bayramlarımızda, özel günlerimizde ve değişik etkinliklerimizde yanımızda olmalarına ve bizlerle yaşamalarına rağmen yeterince tanımamaktayız. İşte oluşturulan bu güzel eser sayesinde, bu eksiklik de ortadan kalkacaktır.