Katma Değer Vergisinde Reverse Charge–Tersine Vergilendirme Mekanizması: Avrupa Birliği ile Türkiye Üzerine Karşılaştırmalı Analiz Dr. Tuğçe Akdemir  - Kitap

Katma Değer Vergisinde Reverse Charge–Tersine Vergilendirme Mekanizması: Avrupa Birliği ile Türkiye Üzerine Karşılaştırmalı Analiz

1. Baskı, 
Mayıs 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
216
Barkod:
9786057622655
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
110,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Döngüsel kaçakçılık (Carousel Fraud) başta olmak üzere katma değer vergisinde kaçakçılık faaliyetlerinin boyutları her geçen gün genişlemekte; üye devletlerin katma değer vergisi gelirlerinin kaybı da aynı oranda artış göstermektedir. Bu kapsamda üye devletler birbirlerine yardımcı olabilmek adına önemli oranda idari iş birliği araçları geliştirmeye devam etmektedir. Ancak söz konusu araçlar sarf edilen tüm bu çabalara rağmen halen geliştirme ve tamamlanma ihtiyacı içerisindedir. Buna göre başta döngüsel kaçakçılık olmak üzere katma değer vergisi kaçakçılığına karşı alınan/alınacak önlemler çeşitlendirilmekte ve gittikçe önemi artan ve kalıcılığı tartışılan "Katma Değer Vergisinde Tersine Vergilendirme Mekanizmasının (Reverse Charge Mechanism)" uygulanması tartışılmaktadır.
Çalışmanın belirttiği esas sorun, sektörel ya da genelleştirilmiş olarak tersine vergilendirme mekanizmasının temelinde yatan katma değer vergisinde, döngüsel kaçakçılığın etkili yollarla ortadan kaldırılıp kaldırılamayacağı üzerine olacaktır.
Bu çalışma ile Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde olan Türkiye açısından da bu mekanizmanın kapsamı tartışılacak, hem teorik hem pozitif uluslararası vergi hukuku hem de yargı kararları açısından durum değerlendirilecektir. Ayrıca çalışma, konuya ilişkin yapılacak tespitlerle, doktrindeki tartışmalara katkı sağlaması açısından önem arz edecektir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Katma Değer Vergisinde Kayıp ve Kaçakçılık
.
Katma Değer Vergisinde Kayıp ve Kaçakçılık İle Mücadelede Tevkifat Yöntemi İle Tersine Vergilendirme Mekanizması
.
Türkiye'de Uygulanan Tevkifat Sistemi İle Avrupa Birliği Tersine Vergilendirme Mekanizmasının Karşılaştırmalı Analizi
Kitapla İlgili Kategoriler