Kamu Yönetimi Sözlüğü Prof. Dr. Bekir Parlak  - Kitap

Kamu Yönetimi Sözlüğü

1. Baskı, 
Kasım 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
899
Barkod:
9786055911355
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
375,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kamu yönetimi sözlüğü hazırlamak pek çok açıdan güç bir akademik uğraştır. Bu alandaki çalışmaların az olması belki de bundandır.
Kamu yönetimi sözlüğünün realitenin gerektirdiği kapsam, içerik ve aktüaliteyi taşıması gerekir. Bir yandan bilimsel hassasiyetlere gereken özen gösterilirken, diğer yandan herkesin anlayabileceği bir dil ve üslup kullanarak daha çok kitleye hitap etmeli ve beklentileri karşılamalıdır. Bilhassa güncel olarak çok kullanılan ve günlük yaşamımızda her an karşılaşılan kavram ve terimler ile kurum ve kurallar böyle bir sözlükte yer almalıdır.
Kamu yönetimi sözlüğü, başta kamu yönetimi, siyaset bilimi, hukuk, uluslar arası ilişkiler, maliye, iktisat, işletme ve çalışma ekonomisi alanlarında eğitim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini, tarih, felsefe, sosyoloji, psikoloji, eğitim bilimleri, coğrafya v.b diğer sosyal bilim alanlarındaki öğrencileri, her düzeydeki kamu yönetimi bilim insanlarını, diğer sosyal bilim insanlarını, seçilerek görev alan kamu görevlilerini (ulusal ve yerel meclislerde ve organlarda görev yapanlar), kamu bürokrasisinde görev yapan yöneticileri ve çalışanları, yazar ve eleştirmenleri, bu alanda dershanelerde görev yapan kamu yönetimi eğiticilerini, askeri okullar ve polis okullarındaki öğrencileri ve eğitimcileri, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarını, bu alana ilgi duyan diğer meslek mensuplarını ve en genel anlamda da bu konularla alakadar olan vatandaşlarımızı hedef okuyucu ve kullanıcı kitlesi olarak seçmiştir.