Yeni Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna Göre Emlakçılık ve Taşınmaz Simsarlığı Davaları Candaş İlgün  - Kitap
Yeni Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna Göre

Emlakçılık ve Taşınmaz Simsarlığı Davaları

1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
240
Barkod:
9786051466088
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yargıtay Kararları ile uygulamada -emlakçılık- sektörü 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamı dışında kabul edilmekteydi. Yasa koyucu yaşanan bir takım sorunlar nedeniyle olsa gerek 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile kanunun görevi içerisine açıkça -Simsarlık- sözleşmesini almakla bunun sonucu -emlakçılık- sektörü tarafı tüketici olan işlemler yönü ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamına alınmıştır.
Bu durum şüphesiz tüketici yararına olup, doğabilecek sorunların tüketici lehine çözülmesi için birçok yarar sağlayacaktır. Sonuç itibariyle Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamına alınması tüketici lehine bir durum olmuştur.
Borçlar Kanununun uzun yıllara dayanan uygulamasında yer alan Yargıtay Kararları yeni kanun ile de devam edecek bu alanda elbette uygulamasına devam ettirecek ilkesel uygulamalar bulunacaktır.
Eserde özellikle bu alanda uygulamasını devam ettireceği görülen bu alandaki yerleşik ve ilkesel Yargıtay Kararları kitaba alınarak kanunun uygulanmasında bir nebze olsun yararlı olması amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gayrimenkul Tellallığı Sözleşmesi
.
Emlakçı Kimdir
.
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Sonrasında Emlakçılık
.
Tellallık Sözleşmesine İlişkin Emsal Yargıtay Kararları