Türkiye'nin Nüfus ve Kalkınma Yazını Eleştirel Bir Değerlendirme Prof. Dr. İzzet Berkel  - Kitap

Türkiye'nin Nüfus ve Kalkınma Yazını

Eleştirel Bir Değerlendirme

1. Baskı, 
Ocak 2003
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
210
Barkod:
9789758593491
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun finansal desteği ile Türkiye Bilimler Akademisi bünyesinde gerçekleştirilen Türkiye'nin Nüfus ve Kalkınma Yazını araştırması, nüfusun kalkınma ile arasındaki karmaşık ilişkiyi sınıflandırmaya, biraz basitleştirmeye ve irdelenebilir hale getirmeye çalışmaktadır. Böylece, Türkiye'nin nüfus politikalarının üretilmesi üzerinde çalışacak olanlara, nüfus ve kalkınmayla ilgili bilgiyi, bu karmaşık ilişkiyi çözümlenebilir hale getirmiş bir formatta sunmak mümkün olacaktır.
Araştırma, Prof. Dr. İzzet Berkel (Program Koordinatörü), Prof. Dr. Belma T. Akşit, Prof. Dr. Ayşe Akın, Doç. Dr. Şevkat B. Özvarış, Doç. Dr. Filiz Kardam, Doç. Dr. Atilla Hancıoğlu, Dr. Samira Yener, Meryem Demirci ve Kemal Madenoğlu tarafından oluşan Yürütme ve Yönlendirme Kurulu tarafından planlanmış ve izlenmiştir.
Bu çalışmanın her alanında farklı araştırmacılar çalışmıştır. Proje grubu, (soyadı sırasına göre) Dr. Banu Akadlı Ergöçmen, Prof. Dr. Bahattin Akşit, Akın Atauz, Dr. Mehmet Ali Biliker, Prof. Dr. Ayda Eraydın ve Prof. Dr. Haluk Kasnakoğlu'ndan oluşmaktadır. Her araştırıcı kendi konusuna, kendi alanındaki yazın birikiminin özelliklerine ve kendi gereksinimlerine göre yaklaşmıştır.