Fasikül Aylık Hukuk Dergisi Sayı:35 Ekim 2012 Prof. Dr. Bahri Öztürk

Fasikül Aylık Hukuk Dergisi Sayı:35 Ekim 2012

1. Baskı, 
Ekim 2012
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
31
Barkod:
1309432712109
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
9,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Fasikül’ün Ekim sayısı birbirinden kıymetli ve güncel yazılarla yine dopdolu. Bilindiği gibi ötanazi, başka bir anlatımla ölme hakkı, Hipokrat’tan bu yana çok tartışmalı hassas bir konudur. O kadar ki, her konuya hassasiyetle ve cesaretle açıklık getiren ve geliştiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bile, İngiltere’de yaşanan bir olayla ilgili olarak; bu konuda karar vermek yerine topu taca atmayı yeğlemiş ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 2’nci maddesinin ölme hakkını değil yaşama hakkını düzenlediğini ileri sürmüştür. Sayın Üstün ile Demirci’nin “Yaşam Desteğini Sonlandırmak Etik Bir İkilem Olabilir mi? “Sam Schmid Olgusu” ve Hospiz başlıklı müşterek yazısında bu konunun etik açıdan değerlendirilmesini görecek ve okumaktan keyif alacaksınız.
Dergimizde yer alan ikinci makale Yrd. Doç. Dr. Seçkin YAVUZDOĞAN’ın kaleminden çıkan “Kamu Hizmeti İmtiyaz Sözleşmelerinden Doğan Uyuşmazlıkların Çözümünde ICSID ve ICC Tahkim” başlığını taşırken; üçüncü yazı, akademisyenliğinin yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nda başkan yardımcılığı görevini de yürüten sevgili Murat Balcı tarafından özenle kaleme alınmış olan “Futbol Disiplin Hukukunda Erteleme”dir. Her iki yazıyı da bir solukta okuyacağınıza eminim.
Nihayet, İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku u.a.Merkezi’mizin çok değerli akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Münevver MERTOĞLU’nun Güvenli Okul Ortamlarının Belirleyicileri Araştırma Raporu Özeti ile “Öğrenciler Öğretmenlere Ne Tür Şiddet Uyguluyor?” başlıklı çalışması büyük emek harcanarak yapılan çalışmalardan olup, mutlaka ilginizi çekecek niteliktedir. (Önsöz’den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Yaşam Desteğini Sonlandırmak Etik Bir İkilem Olabilir mi? “Sam Schmid Olgusu” ve Hospiz, Doç. Dr. Çağatay ÜSTÜN – Öğr. Gör. Nuray DEMİRCİ
.
Kamu Hizmeti İmtiyaz Sözleşmelerinden Doğan Uyuşmazlıkların Çözümünde ICSID ve ICC Tahkim, Yrd. Doç. Dr. Seçkin YAVUZDOĞAN
.
Futbol Disiplin Hukukunda Erteleme – Suspend in Disciplinary Law of Football, Yrd. Doç. Dr. Murat BALCI
.
Güvenli Okul Ortamlarının Belirleyicileri, Yrd. Doç. Dr. Münevver MERTOĞLU
.
Öğrenciler Öğretmenlere Ne Tür Şiddet Uyguluyor?, Yrd. Doç. Dr. Münevver MERTOĞLU