Vergi Dünyası'nda 500 Soru Cevap Yazar Belirtilmemiş  - Kitap

Vergi Dünyası'nda 500 Soru Cevap

5. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
887
Barkod:
9786059146388
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Vergi Dünyası'n da 500 Soru ve Cevap" adlı bu eserimizde, uygulamada sıkça karşılaşılan olayların vergi kanunları karşısındaki durumlarının çözümlenmesi ve ulaşılan sonuçların mümkün olduğunca yalın bir dille okuyucuya aktarılması hedeflenmiştir.
Kitapta yer alan soruların, uygulamacıların kesin sonuçlara varmakta zorluk çektiği konular arasından seçilmesine özen gösterilmiştir. Bu bakış açısıyla. Vergi Dünyası Dergisi'ne gelen okuyucu soruları, yargı kararları ve muktezalar değerlendirilmeye alınmıştır. Değerlendirmeler neticesinde en sık karşılaşılan sorular, okuyucuların kolayca erişmeleri maksadıyla ilgili oldukları mevzuat hükümleri göz önünde bulundurularak tasnif edilmiştir.
Sorular cevaplanırken açık uçlu cevaplar verilmesi yerine neden-sonuç ilişkileri ortaya konularak net bir sonuca ulaşılmaya çalışılmıştır. Ayrıca ele alınan olaylara karşılaşılması muhtemel durumlar da eklenerek soruların kapsamı ve cevapların içeriği zenginleştirilmiştir.
Nihayetinde bu eser, yalnızca sınırlı sayıdaki olayın çözümlenmesinden ziyade pratikte karşılaşılan olayların nasıl ele alınması gerektiğini ve kanun hükümlerinin olaylarla nasıl ilişkilendirildiğini göstermesi bakımından bir rehber niteliği taşımaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gelir Vergisi
.
Kurumlar Vergisi
.
Vergi Usul
.
KDV
.
Diğer Vergi Kanunları