Karine Adli Yargı Hâkimlik Çözümlü Soru Bankası (8 Kitap) Hüseyin Melih Demirvuran, Hazal Koç Avcı, Soner Dalkıran, Gökhan Aksoy, Emin Hüseyinoğlu, Yaşar Görmez, Levent Ersin Orallı  - Kitap
2. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1450
Barkod:
9786058381377
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
8 cilt olarak hazırlanan Karine Adli Yargı Hâkimlik Çözümlü Hukuk Soruları kitabı, büyük çoğunluğu akademisyen olan kendi alanlarında uzman hukukçular tarafından hazırlanmış özgün sorulardan oluşmaktadır. Bu oluşum sürecinde günümüze kadar çıkmış tüm Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı soruları değerlendirilerek aynı düzey yakalanmaya çalışılmış ve ÖSYM'nin sorduğu sorulara uygun soru biçimi kullanılmıştır.
Ortaya konulan 3130 adet özgün sorunun akademik bir bakış açısıyla bilimsel bir süzgeçten geçirilmiş olması bu çalışmanın önemli bir ayrıcalığı ve kendine özgülüğüdür. Bu eseri diğerlerinden ayıran bir diğer özelliği ise her bir dersi konu bazlı ele alınmış olmasının yanında kanun sistematiğinin takip edilerek okuyucunun konu anlatımı içeren başka esere başvurmaksızın konuyu kavratacak öğretici nitelik taşıyan doyurucu açıklamalarla desteklenmesidir.
Yazarların büyük çoğunluğunun aynı zamanda eğitmen olması ve bu nedenle açıklamalarda kullanılan yöntem okuyucuya, soru çözerken konuyu kavramasında önemli bir avantaj sağlayacaktır. Böylelikle, okuyucunun genel eserlerden elde ettiği bilgileri hazırlanan sorularla tekrar edebilmesi, varsa bilgi eksikliğinin giderilmesi yanında tatmin edici bir cevaba ulaşabilmesi amaçlanmış, okuyucunun bu eserden maksimum faydayı sağlayabilmesi sağlanmaya çalışılmıştır.
Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı'nda çıkabilecek tüm kamu hukuku ve özel hukuk sorularını kapsayan bu eser, en son mevzuat değişikliklerini de içermektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Medeni Usul Hukuku
.
İcra ve İflas Hukuku
.
Ticaret Hukuku
.
Borçlar Hukuku
.
Medeni Hukuk
.
Ceza Hukuku
.
İdare Hukuku
.
Anayasa Hukuku