Teknik Resim Cilt:2 Prof. Dr. Mustafa Bağcı  - Kitap

Teknik Resim Cilt:2

1. Baskı, 
Ekim 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
295
Barkod:
9789755111292
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, «Teknik Resim Cilt 1» adit kitabın devamı olup Teknik Okullar ve Teknisyen Okulları için bir ders kitabı, konstrüktörler, ressamlar ve Endüstrinin çeşitli dallarında çalışan teknik elemanlar için bir mü­racaat kitabı olarak hazırlanmıştır..
Teknik Resmin temel prensiplerini ve kurallarını kapsayan konular, birinci cilt içerisinde toplanmıştır. İkinci ciltte genellikle açınımlara ve arakesitlere, çeşitli makina elemanlarına ve yapım resimlerine yer verilmiştir. Konular okuyucunun ilgisini çekecek ve kendi kendine okuyup anlamasını sağlayacak resimler ve çizelgelerle açıklanmıştır. Her konuda ayrıca uygulama dıırumlarını belirlemek amacıyla örnekler verilmiştir.
Öğrencinin, resim metotlarını uygulaması ve prâtik yapmasını sağlamak için. Her konunun sonuna çok sayıda problemler konulmuştur.
Belirtilen Teknik Resim kuralları, ISO’nun tespit etmiş olduğu esas­lara ve Türk Standardlar Enstitüsünün yayınladığı standardlara uyularak hazırlanmıştır.. Henüz Türk Standardı yapılmamış olan makina eleman­ları DIN Standardlartna göre açıklanmıştır. Konularla ilgili standard çi­zelgeleri, kolayca bulunması ve ölçülerin seçilmesi bakımından konuların içerisinde verilmiştir.
Yapım resimlerimizin hazırlanmasında ve konstrüksiyon çalışmalarının gereçleri uygun bir şekilde seçebilmek için, kitaba gereçler bölümü eklenmiş ve burada MKE ve DIN Standardlarına göre makina yapımında en çok kullanılan bazı gereçler ve özellikleri belirtilmiştir.
Kısa zamanda mevcudu kalmayan kitabı birinci baskısında görülen, eksiklikler ikinci baskısında giderilmiş ve konular geliştirilmiştir.. Trigonometrik çizelgeler ek olarak kitabın sonuna konulmuştur.
Kitabın yazılmasında ve hazırlanmasında büyük emeği geçen kardeşim Prof. Dr. Cemil Bağcı'ya ve kitabın basımı için gayretlerini esirgemeyen Birsen Yayınevi ve personeline teşekkürü borç bilirim.
Bu kitabın ögrencilere ve Tûrk Endûstrisinde çalışan teknik elemanlara yararlı olmasını temenni ederim. (Önsözden)