OHAL – KHK Rejiminin Eleştirisi ve OHAL ile Kalıcı Olarak Dönüşen Ceza Hukuku Rejimi Tartışmalar / İmkanlar Doğan Erkan  - Kitap

OHAL – KHK Rejiminin Eleştirisi ve OHAL ile Kalıcı Olarak Dönüşen Ceza Hukuku Rejimi

Tartışmalar / İmkanlar

3. Baskı, 
Ağustos 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
369
Barkod:
9786053279211
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap "Olağan Hukuku OHAL'den Arındırma" amacının hukuk teknik yollarını arama serüvenidir. Yargısal yollarla verilecek bir hukuk politik mücadele şarttır. Ne var ki bu satırların yazarı asıl çıkışın toplumsal politik çözümlerden geçtiğinin bilincindedir.
"Biz" kipini kullanmamızın akademik nezaket dışında bir anlamı da var. 2 yıllık OHAL hukuku sürecinin anlaşılıp anlatılmasında, düzenlemelerin izlenmesi ve derlenmesinde, argümanların toparlanmasında ve bu toplamdan olgunlaşan OHAL'e karşı ulusal/uluslararası hukuksal başvurularda çok fazla dostumuzun ve kolektifin emeği var. Hukukçu Dayanışması kolektifi, bu kolektifte üretilen ortak akıldan doğan daha büyük bir kolektif olan OHAL'e Karşı Hukukçular, ve Ankara Barosu Toplumsal Davalar ve Hukuk Araştırmaları Merkezi (TODAM), bu kitabın satır aralarındalar. Cümleler aslında oralarda üretilen veya çoğaltılan ortak emeğin yazıya vurumu.
(Önsözden)
Kitapla İlgili Kategoriler