Bitki Biyoteknolojisi ve Genetik C. Neal Stewart  - Kitap

Bitki Biyoteknolojisi ve Genetik

C. Neal Stewart (Editör)

1. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
416
Barkod:
9786051331829
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
315,00
İndirimli (%10):
283,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bitki Biyoteknolojisi ve Genetik kitabı, dünyada olduğu gibi ülkemizde de son günlerde kamuoyunun oldukça dikkatini çeken temel bitki biyoteknolojisi ve genetikten, bitki yetiştirme ve bitki biyoteknolojisinin temelleri ve uygulamaları, tarımsal biyoteknolojide algı ve patente kadar bu konuda yetişen öğrenciler için bir kaynak ve ders kitabı niteliği taşımasının yanısıra yapılacak araştırmalara da katkıda bulunması açısından önemli bir eserdir.
Bitki biyoteknolojisi öncüleri ve öğrencilerine adanmış olan kitabın orjinal basımı incelendiğinde kendi alanında önemli çalışmalar yapmış bilim insanlarının katkılarıyla hazırlandığı dikkat çekmektedir. Ayrıca her bölümün sonunda bitki biyoteknolojisine önemli katkılarda bulunmuş ve halen bulunmakta olan bilim insanlarının "Yaşam Hikayeleri" de yer almaktadır. Kitabın çevirisinde ülkemizde araştırmaları ile bitki biyoteknolojisinin gelişmesine katkı sağlamış ve katkı sağlamaya devam eden, bu konuda öğrenciler yetiştirmiş ve bitki biyoteknolojisi dersleri veren bilim insanları katkıda bulunmuşlardır.
Bitki Biyoteknolojisi ve Genetik kitabı ülkemizde bitki biyoteknolojisi alanında yetişen lisans ve lisansüstü öğrenciler ve konuyla ilgili tüm araştırmacılar için önemli bir kaynak olarak önerilmektedir. Çeviri editörleri Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem ve Prof. Dr. Meral Yücel, 1990 yılından itibaren Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Biyolojik Bilimler Bölümü bünyesinde bitki biyoteknolojisi ile ilgili araştırmalar yapmakta olup, 60'ın üzerinde yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmişlerdir. Ülkemiz için ekonomik önemi olan birçok tahıl bitkisine Agrobacterium aracılığıyla ve partikül bombardımanı yöntemleriyle gen transferini ülkemizde gerçekleştiren öncü araştırma grubunun liderleri olarak bitki biyoteknolojisi konusunda uluslararası hakemli dergiler ve kongrelerde yayınlanan 70'in üzerinde yayınları mevcuttur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bitki Ziraati: Biyoteknolojinin Etkileri
.
Mendel Genetiği ve Bitki Üremesi
.
Bitki Islahı
.
Bitki Gelişimi ve Fizyolojisi
.
Doku Kültürü: Bitki Gelişiminin Yönlendirilmesi
.
Moleküler Genetik ve Gen İfadesi
.
Rekombinant DNA, Vektör Dizaynı ve Yapımı
.
Transgenik Bitkiler İçin İlgili Karakterler ve Genler
.
İşaret Genleri ve Promotörler
.
Transgenik Bitki Üretimi
.
Transgenik Bitki Analizi
.
Düzenlenlemeler ve Biyogüvenlik
.
Transgenik Bitkilerin Tarla Denemeleri
.
Tarımsal Biyoteknolojide Fikir Mülkiyeti: Açık Erişim Stratejileri
.
Transgenik Bitkiler Neden Tartışılıyor?
.
Bitki Biyoteknolojisinin Geleceği