Yakıt Pili Teknolojisi Prof. Dr. Durmuş Kaya, Prof. Dr. H. Hüseyin Öztürk  - Kitap
1. Baskı, 
Mayıs 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
88
Barkod:
9786055936730
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
203,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Hidrojen, karbon ve sülfür içermediği için yanması sırasında poliaromatik hidrokarbonlar ve SO2 oluşmamaktadır. Kokusuz, renksiz, tatsız ve saydam bir yapıya sahip olan hidrojen, doğadaki en hafif kimyasal elementtir.
Yakıt olarak, yakıt pillerinde değerlendirildiğinde yalnızca su açığa çıkmaktadır. Yapılan çalışmalar evrende bol miktarda bulunan hidrojenin, bir yakıt için gerekli özelliklerinin birçoğuna sahip olduğunu göstermektedir. Motor ve araç teknolojisi açısından alternatif olarak seçilen yakıtın, kullanımı ve depolanması kolay, doğal dengelere olumsuz etkisi olmayan ve fosil yakıt türleri ile rekabet edebilir bir karakteristiğe sahip olması gerekmektedir.
Hidrojenin birçok yönüyle ekolojik açıdan üstünlüğü olduğu bilinmektedir. Hidrojen, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile (rüzgar, güneş, biyokütle vb) elde edilebilmektedir ve geleceğin en önemli enerji taşıyıcısıdır. Ayrıca, hidrojen diğer fosil yakıtlarla birlikte kullanılabilme özelliğine sahiptir. Bu çalışmada, hidrojen ve kullanımına ilişkin temel bilgiler verilmiştir. Çalışmanın, enerji kullanımı ve yönetimi ile ilgilenenlere yararlı olacağı inanılmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yakıt Pili
.
Yakıt Pilinin Yapısı
.
Yakıt Pillerinin Tarihi Gelişimi
.
Yakıt Pili Çeşitleri
.
Yakıt Pillerinin Akım ve Gerilim Özellikleri
.
Yakıt Pilinde Güç ve Verim
.
Yakıt Pilleri İçin Güç Kontrol Birimleri
.
Yakıt Pillerinin Kullanım Alanları