Türk Ticaret Kanunu ve İcra İflas Kanunu Kapsamında Ticari Şirketler İle İlgili Uygulamalar Yrd. Doç. Dr. Hasan Karadeniz  - Kitap
Türk Ticaret Kanunu ve İcra İflas Kanunu Kapsamında

Ticari Şirketler İle İlgili Uygulamalar

1. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
342
Barkod:
9786051468327
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
180,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
01/07/2012 tarihi itibarı ile yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ülkemizde Ticaret Şirketleri ile ilgili olarak düzenlemeler getirmiştir.
Bu düzenlemelerin girmesi ile birlikte Temmuz 2013 itibari ile birinci baskısı yapılan kitapda da ticaret şirketleri hakkında genel bilgiler verilmiş, her bir ticari şirketin genel yapısı ele alınmış kanunda yapılan temel düzenlemelere ilişkin açıklamalara yer verilerek gerek uygulayıcılara ve gerekse öğrencilere ışık tutabileceği düşüncesi ile kaynak amaçlı eserin hazırlanmasına çalışılmıştır.
Bu nedenle yukarıda belirlenen açıklamalar ve yasalarda meydana gelen değişiklikler sonucu daha önce yayımlanmış olan -Avukat-SMM ve YMM için Türk Ticaret Kanunu Kapsamında Ticari Şirketler ve Uygulamalı Örnekleri ile Şirketler Muhasebesi- isimli eser daha yararlı olabilmesi bakımından bu defa değişik bir şekilde düzenlenmiş ve TÜRK TİCARET KANUNU VE İCRA İFLAS KANUNU KAPSAMINDA TİCARİ ŞİRKETLER İLE İLGİLİ UYGULAMALAR isimli olarak yayımlanması düşünülmüştür.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ticaret Şirketlerinin Tutacağı Defterler Hakkında Genel Bilgiler
.
Ticaret Şirketleri Hakkında Genel Bilgiler
.
Şirket Türleri
.
Ticaret Şirketlerinde Birleşme–Bölünme
.
Sermaye Şirketleri