Bilnot – Yetişkin (2 Cilt) Prof. Dr. Sirel Karakaş, Doç. Dr. Emel Erdoğan Bakar, Yrd. Doç. Dr. Elvin Doğutepe  - Kitap
3. Baskı, 
Kasım 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
615
Barkod:
9786055176259
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
BİLNOT Bataryası (Bilişsel Potansiyeller için Nöropsikolojik Test Bataryası) Türk toplumunda yetişkinler için araştırma, geliştirme (AR-GE) çalışmaları yapılmış ilk nöropsikolojik testler topluluğudur. (TÜBİTAK - TBAG/Ü, Proje No 17-2).
Bu kitap BİLNOT-Yetişkin El Kitabının 3. Baskısıdır. Bu baskıda nöropsikolojik testlere ilişkin psikometrik çalışmalar çok daha geniş bir veri tabanına dayanarak ortaya konmaktadır. Üçüncü baskıdaki güncellemeye gereksinim duyulmuştur zira, bilişsel ve genelde psikolojik özellik ve süreçlerle ilgili ölçme araçlarının geçerlikleri, mümkün olduğunca geniş bir veri tabanına dayandırılmalıdır. Gereksinim duyulmuştur zira, kısıtlı sayıda araştırma, bir testin ölçtüğü tüm özellikleri ortaya koyamayabilir.
Ayrıca, test performansından vardanan özellikler, farkında olunan, keşfedilmiş olanlarla kısıtlıdır. Yeni bir olay keşfedildiğinde, kullanılagelmekte olan bir testin bu özellik açısından yapılacak yeni geçerlik çalışması, testteki varyansın bir bölümünün de bu yeni olaydan kaynaklandığını gösterebilir. Bütün bunlara göre, testlerin özellikle geçerlik çalışmalarının, bilimsel ilerlemelere paralel, gelişimsel bir süreç izlemesi gerekir...