Halkla İlişkiler Faaliyetlerinin Rolü ve Önemi Dr. Mustafa Karadeniz  - Kitap

Halkla İlişkiler Faaliyetlerinin Rolü ve Önemi

1. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
178
Barkod:
9786053772590
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
129,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Halkla ilişkiler üzerine yazılmış olan bu çalışmada kavram ve tanımlar araştırılarak işletmelerdeki halkla ilişkiler uygulayıcılarının bilmesi gereken başucu rehberi niteliğindeki temel prensipler üzerinde durulmuştur.
Ayrıca bu alanda eğitim görenlerde bu kaynaktan faydalanabilirler. Küreselleşen dünyamızda daralan pazar payları ve artan çetin rekabet şartları, işletmeleri müşteri odaklı olacak şekilde pazarlama stratejileri belirlemeye zorunlu kılmıştır. Bu kapsamda, pazarlama tutundurma elemanlarından biri olan halkla ilişkilerin önemi işletmeler tarafından farkedilmiş ve müşterilerle karşılıklı iletişim kurabilmek için şirket organizasyon yapılarına halkla ilişkiler birimleri eklenmiştir. Halkla ilişkiler, işletmelerin dışa açılan pencereleri durumundadır. Hedef kitlelerle kurulacak olan her iletişim faaliyeti, belli bir kültürel, fiziksel ve ilişkisel çevrede meydana gelir. Burada önemli olan husus mesajların hedef kitleye başarılı bir şekilde iletilebilmesidir. İşletmeler, halkla ilişkiler faaliyetlerini ilişkisel yönetim stratejileri kapsamında başarılı bir şekilde uyguladığında hedef kitlelerine yönelik olarak belirleyici ve etkili sonuçlar elde edebilirler. Hazırlamış olduğum bu bilimsel çalışma üç aşamadan oluşmaktadır.
Birinci aşamada halkla ilişkilere ilişkin detaylı bir literatür taraması yapılmıştır. İkinci aşamada, ülkemizin ve dünyanın öndegelen perakende kuruluşlarından biri olan MİGROS firması Kurumsal İletişim Birimi ile soru cevap şeklinde bir yüz yüze görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu arada MİGROS firmasının GZFT (SWOT) Analizi de yapılmıştır. Üçüncü aşamayı ise, yapılan görüşme ve konuya ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı sonuç bölümü oluşturmaktadır.