Türk Hukukunda ve Mukayeseli Hukukta Uzlaşma Dr. Nuri Berkay Özgenç  - Kitap

Türk Hukukunda ve Mukayeseli Hukukta Uzlaşma

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
431
Barkod:
9786054847877
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
715,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada -mukayeseli hukuktaki gelişmeleri de dikkate alarak- Türk Ceza Muhakemesi Hukukunda düzenlenen uzlaşma müessesesi incelenmiştir.
Çalışmanın birinci bölümünde uzlaşma müessesesine ilişkin genel bilgiler verilmiştir. Uzlaşmanın tarifi, düşünsel kökenleri, temel özellikleri, avantajları, dezavantajları ve ceza hukukundaki konumu üzerinde durulmuştur. Yine bu bölümde uzlaşma müessesesinin, ceza ve ceza muhakemesi hukukunun temel ilkeleri bakımından değerlendirilmesi yapılmıştır.
Çalışmanın ikinci bölümünde uzlaşma müessesesiyle ilgili mukayeseli hukukta yaşanan son gelişmeler mercek altına alınarak ve dünyadaki değişik hukuk sistemlerinin müesseseye bakış açıları hakkında değerlendirmeler yapılmıştır. Çalışmanın üçüncü bölümünde uzlaşma müessesesinin Türk Ceza Adalet sistemindeki yeri ve uygulanma usulü hakkında teferruatlı bir şekilde bilgi verilmeye çalışılmıştır.
Çalışmanın sonuç bölümünde ise Türk Ceza Adalet Sistemindeki Uzlaşma Müessesesi hakkında genel değerlendirmeler yapılarak, uzlaşma ile ilgili olarak uygulamada ortaya çıkabilecek farklı nitelikteki sorunlara değinilerek ve -mukayeseli hukuktaki gelişmeler de dikkate alınarak- bu sorunları ortadan kaldırabilmek için çeşitli çözüm önerilerinde bulunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uzlaşma Müessesesine İlişkin Genel Bilgiler
.
Yabancı Hukuklarda, Bölgesel ve Uluslararası Belgelerde Uzlaşma Müessesesi
.
Türk Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukukunda Uzlaşma Müessesesi