Makina Teknik Resmi ve Tasarımı Cengiz Kuralay  - Kitap

Makina Teknik Resmi ve Tasarımı

1. Baskı, 
Eylül 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x30
Sayfa:
400
Barkod:
9786055804640
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
200,00
İndirimli (%10):
180,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Teknik resim, ders olarak üniversitelerde fen bilimleri tabanlı eğitim gören hemen her bölüme verildiğinden bu anlamda evrenseldir ve çok sayıda basılı kitabı vardır. Üstelik verilen konular ortak olduğundan, her kitap temelde birbirinin aynısı gibidir. Ancak makina teknik resmi alanında bence yeteri kadar kaynak kitap hem yoktur, hem mevcut olanlar içerik açısından tatmin edici değildir, üstelik güncel de değildir. Bu kitap bu anlamda eksiklikleri gidermek amacıyla hazırlanmıştır.
Ayrıca bu kitap, Teknik Resim temel eğitimini almış; mesleki teknik eğitim, meslek yüksekokulları ve mühendislik fakültelerinde makina teknik resmi eğitimi alan her kesime hitap etmektedir. Kitabın hazırlanmasında güncel teknolojik uygulamalardan faydalanılmıştır. Çünkü bu kitabın yazarı makine resmi ve tasarımı, imalat yöntemleri, bilgisayar destekli üretim, makine elemanları gibi teknik derslerin verilmesinde uzun yıllar rol almış, aynı zamanda sanayide; yönetim, üretim ve kalite yönetim sistemleri danışmanlıkları yapmıştır.
Konuların işlenmesinde, her konu ile ilgili çizim kuralları verilirken, makina elemanlarının üretim yöntemlerinden de bahsedilmiştir. İmalat resimlerinin çizilmesinde imal usullerinin bilinmesinin ne kadar gerekli olduğunu, uygulamanın içerisinde olanlar çok iyi bilmektedirler. Konuların işlendiği makina elemanlarının varsa TSE deki güncel standart numaraları verilmeye çalışılmıştır.