Node.js Mehmet Canker  - Kitap
1. Baskı, 
Mart 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
264
Barkod:
9786059118613
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Node.js, üretildiği ilk günden bu güne kadar sadece sunucu taraflı değil, geliştirmeden üretim ortamına kadar Web uygulamalarının her noktasında vazgeçilmez hale gelmiştir. Bununla birlikte Javascript dilinin yapısının da sağladığı esneklik ile back-end uygulamaları geliştirebiliyor olmak geliştiricileri NodeJS kullanılımına teşvik etmektedir.
Kitap temel Javascript bilgisine sahip olan her geliştiriciye hitap etmektedir. Closure Pattern, Event-Driven Programming, Non-Blocking I/O gibi temel kavramlardan başlayarak, Javascript'in son versiyonu olan Ecmascript 6 ile gelen pek çok özelliğe değineceğiz. Ayrıca NodeJS uygulamaları geliştirmek için ihtiyacımız olan bilgilere sahip olacağız.
Kitap boyunca MongoDB ve Redis ile verilerin saklanması, Express Framework ve popüler Node modülleri ile Web projelerinin nasıl üretilebileceği incelenecektir. SocketIO ile Realtime uygulama geliştirmeyi görüp, Angular ile projemizi frontend tarafında da çok güçlü kılmayı öğreneceğiz.
Kitabın son bölümlerinde MongoDB, Express, Node ve Angular kullanarak oluşturulabilen MEAN proje iskeletlerini örnekleyerek, hem frontend hem de backend tarafında modern uygulamalar geliştireceğiz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Node Version Manager
.
Default, Rest ve Spread Parametreler
.
String Interpolation
.
Set Data Structure
.
Map Data Structure
.
Closure Nedir?
.
Node Package Manager
.
Express Routing
.
NodeMon, Lodash, Minimist, Chalk
.
NodeMailer, Async, BlueBird, Passport
.
Update,İşlemleri
.
Dependency Injection
.
Routing, Scope, Controller
.
Service, Factory, Provider
.
Yapısal Servisler
.
Keymetrics.io ile Monitoring