Yapısal Eşitlik Modellemesi Metodolojisi Dr. Mustafa Emre Civelek  - Kitap

Yapısal Eşitlik Modellemesi Metodolojisi

1. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
124
Barkod:
9786052420904
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yapısal Eşitlik Modellemesi Sosyal Bilimler alanında yapılan bilimsel çalışmalarda giderek daha çok kullanılan bir istatistiksel yöntemdir. Günümüzde özellikle doktora tezlerinde ve akademik araştırmalarda tercih edilen bir analiz yöntemi olarak ön plana çıkmıştır.
Bu kitabın temel amacı matematik ifadelerden arınmış şekilde, bu yöntemi kullanmak isteyen araştırmacılara yol göstermek ve yapısal eşitlik modellemesi kullanarak yapılan bir araştırmanın aşamalarını uygulamalı olarak öğretmektir. Bu kitap aynı zamanda tez yazan öğrencilere ve akademik makale hazırlayan akademisyenlere, sosyal bilimlerde yapısal eşitlik modellemesi yöntemi kullanılan bir çalışmada başından sonuna kadar olması gereken bölümleri ve izlenmesi gereken iş sırasını sistematik bir şekilde aktarmayı amaçlamaktadır.
Kitap temel düzeyde bilgileri aktaracak şekilde mümkün olduğunca sade bir dil ile hazırlanmıştır. Bu kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde yapısal eşitlik modellemesi yönteminin temel kavramlarına yer verilmiştir. İkinci bölümde ise uygulama örneklerine yer verilmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramlar ve Metodoloji
.
Uygulamalar