Sinyaller ve Sistemler M. J. Roberts  - Kitap

Sinyaller ve Sistemler

2. Baskı, 
Mayıs 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x26
Sayfa:
816
Barkod:
9786051333236
Kapak Türü:
Ciltli
Kitabın Fiyatı:
490,00
İndirimli (%10):
441,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sinyaller ve Sistemler: Dönüşüm Yöntemleri ve MATLAB ile Çözümleme lisans seviyesinde bütün temel sinyal ve sistem konularını ve çözümleme yöntemlerini geniş kapsamlı bir şekilde içeren temel bir sinyaller ve sistemler kitabıdır. Ayrıca, master seviyesindeki bir dönemlik bir ders için, doğrusal sistemlere uygulanan dönüşüm yöntemlerinin hızlı bir tekrarı için de kullanılabilir.
Kitap, hem sürekli-zamanda hem ayrık-zamanda sinyalleri ve sistemleri anlatan matematiksel yöntemlerle başlamaktadır. Dönüşüm fikri, sürekli-zamanlı Fourier serileri ile tanıtılıp, Fourier dönüşümüne Fourier serisinin periyodik olmayan sinyallere bir uzantısı olacak şekilde bir taban hazırlanmıştır. Aynı yol ayrık-zamanlı sinyaller için de izlenmiştir. Laplace dönüşümü, hem sınırsız sinyaller ve kararsız sistemler için sürekli-zamanlı Fourier dönüşümün genelleştirilmiş bir biçimi olarak, hem de sürekli-zamanlı doğrusal sistemlerin özdeğerleri ve özfonksiyonları ile yakın ilişkisi nedeniyle sistem çözümlemesinde güçlü bir araç olarak anlatılmıştır. Ayrık zamanlı sistemlerde z dönüşümü için de benzer yolu izlenmiştir. Örnekleme, sürekli zaman ve ayrık zaman arasındaki ilişkiye vurgu yapılarak anlatılmıştır.
Kitabın geri kalanı, frekans tepkisi çözümlemesi, iletişim sistemleri, geribesleme sistemleri, analog ve sayısal süzgeçler ve durum-uzayı çözümlemesini işlemektedir. Kitap boyunca çok sayıda örnek ve anlatılan yöntemlerin gerçeklenmesi için kullanılabilecek MATLAB fonksiyonları bulunmaktadır.
İkinci Basımındaki Yenilikler;
• Konuları işlerken sıralamada esneklik sağlayacak şekilde daha modüler bir düzenlemeye gidilmiştir.
• Gerçek uygulamalar üzerine dört ayrı bölüm eklenmiştir:
• Frekans Tepkisinin Çözümlenmesi
• İletişim Sistemlerinin Çözümlenmesi
• Süzgeçlerin Çözümlenmesi ve Tasarımı
• Durum Uzayı Çözümlemesi
• Sistemlerin matematiksel modelleri, çift yönlü Laplace ve z dönüşümü gibi bir çok konunun kapsamı genişletilmiştir.
• Fourier çözümlemesinin hem sürekli hem de ayrık zamanda teorik temellerinin anlaşılmasında dikgenlik ilkesinin önemi daha kuvvetli bir şekilde vurgulanarak anlatılmıştır.
• Diğer dönüşümleri ve bazı sık kullanılan sinyal işleme tekniklerini yaklaşık olarak uygulayabilmek için ayrık Fourier dönüşümünün kullanılması konusu daha geniş kapsamlı açıklanmıştır.
• Bir çok yeni MATLAB örneğine yer verilmiştir.
• Zengin bir alıştırma havuzu sunulmuştur. Daha kolay ve yanıtı verilmiş alıştırmaların yanına, daha zorlayıcı yeni problemler eklenmiştir.