KGK Bağımsız Denetçilik Sınavına Hazırlık (Muhasebe Standartları) Dr. Şenol Babuşcu, Dr. Adalet Hazar, Sezercan Bektaş  - Kitap

KGK Bağımsız Denetçilik Sınavına Hazırlık (Muhasebe Standartları)

1. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
245
Barkod:
9789759138752
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Her geçen gün artan finansal piyasaların gelişmişlik düzeyi, piyasa oyuncularına ilişkin de yeni kuralların konulmasına yol açmaktadır. Para ve sermaye piyasalarının en önemli unsurlarından birisi güven iken, bir diğeri elde edilecek kazanç seviyesi ve bunun karşılığında üstlenilen risktir. Piyasaların derinleşmesi, bu kapsamda hem ürün çeşitliliğinin artması, diğer taraftan da işlem hacminin artması ile gerçekleşmekte olup, bu husus ekonomiler açısından büyük önem taşımaktadır. Bu önem çerçevesinde düzenleyici ve denetleyici otoriteler de istikrarlı, sağlıklı ve düzenli piyasalar için sürekli dinamik kalmak durumundadırlar. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Kurumu tarafından açılan bağımsız denetçilik sınavı, 6 temel konudan oluşmaktadır.
Sınava girecek adaylara çalışma kolaylığı sağlamak ve çok sayıda test çözümü ile bilgilerini daha da kalıcı kılmak açısından güncel konu anlatımını içeren bu kaynak kaynak KGK Bağımsız Denetçilik Sınavının Muhasebe Standartları (Türkiye Muhasebe Standartları, Yıllık ve Konsolide Finansal Tabloların Hazırlanmasına İlişkin Mevzuatta Yer Alan Düzenlemeler ve Standartlar) bölümüne girecek adaylara yönelik hazırlanmıştır. Her alt konu sonunda, daha önceki sınavlarda çıkmış veya çıkma ihtimali olan sorular, ayrıntılı çözümleri ile yer almakta olup, en sonda ise deneme sınavı bulunmaktadır. Bu bakış açısı ile hazırlanan kitap, en güncel bilgileri içeren kaynak niteliğindedir.