Hukuk Soru Bankası Adli ve İdari Hakimlik Kaymakamlık Referans Kitabı (2 Cilt) Ömer Keskinsoy, Abdulkerim Yıldırım  - Kitap

Hukuk Soru Bankası Adli ve İdari Hakimlik Kaymakamlık Referans Kitabı

(2 Cilt)

8. Baskı, 
Mayıs 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
2080
Barkod:
9786055343576
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kariyer elde etme gayesiyle çalışan genç arkadaşlarımızın bu güne değin kitabın 7. baskısına gösterdiği alaka, 8 inci baskı için hazırlanması aşamasında bizi ziyadesiyle özenli ve sorumluluk bilinci içinde hareket etmeye sevk etmiştir.
Sorumluluk bilincimizin bir gereği olarak ve kariyer sınavlarına hazırlanmakta olan aday adayı arkadaşlarımızın teveccühlerine daha fazla layık olmak maksadıyla, kitapta yer alan sorular büyük bir hassasiyetle gözden geçirilmiştir. Aynı gayeyle, özellikle 4 üncü yargı paketi kapsamında getirilen yenilikler başta olmak üzere diğer kanunlardaki değişiklikler ve kitabın 7 inci baskısından sonra yapılan sınavlardaki soru stilleri dikkate alınmak suretiyle her bölüm için yeni sorular yazılarak kitaba ilave edilmiştir. Kitap içerisinde yer alan sorular ve soruların altındaki açıklamalar, sadece soru çözme tekniğini geliştirmeye yönelik olmayıp, klasik sınavları için de yeterli olacak düzeyde bilgi ihtiva edicidir. Ayrıca kitabın hazırlanmasında, mevzuat değişiklikleri ile yargı kararlarından mütevellit yenilikler çerçevesinde bilgiler verilmesi ve yeni sorular yazılması hususları da göz ardı edilmemiştir.
Sınavlara çalışma metodu ve yaklaşımı açısından katkı sağlayıcı olduğu düşüncesiyle bazı hususları ifade etmekte yarar görüyoruz. Mermeri aşındıran asıl gücün damlaların sürekliliği olduğu, hakeza iyiliğin az da olsa daimi olanının daha evla olduğu, dolayısıyla çalışmanın da azda olsa istikrarlı ve sürekli olanının hedefe ulaşmayı muhtemel olmaktan mutlaklığa tebdil edici olacağı ifade edilmelidir.
Rotası belli olmayan bir gemiye hiçbir rüzgarın yardım etmeyeceği, hakeza doğru yolda yürüyen kaplumbağanın, yanlış yolda koşan yarış atını geçeceği de bir gerçektir. Gayemiz, bu kitaptaki soruların ve bilgilerin; hedefini belirlemiş ve doğru yolda seyreden bir gemi kabilinden, fırtınalı sınav maratonunda doğru yolda yürüyen kaplumbağa yanlış yoldan uzaklaşan at misali, aday adayı arkadaşlarımızı hedeflerinden alıkoyacak hariçten esen her rüzgâra karsı müspet katkı sağlayıcı olmasıdır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Cilt:1 – Kamu Hukuku
.
Anayasa Hukuku
.
Anayasa Yargısı
.
İdare Hukuku
.
Vergi Hukuku
.
Ceza Hukuku
.
Ceza Muhakemesi Hukuku
.
Cilt:2 – Özel Hukuk
.
Medeni Hukuk
.
Borçlar Hukuku
.
Ticaret Hukuku
.
İcra İflas Hukuku
.
Medeni Usul Hukuku