Bulaşıcı Salaklık Fevzi Demir  - Kitap

Bulaşıcı Salaklık

1. Baskı, 
Kasım 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
168
Barkod:
9786054657179
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
" Bulaşıcı salaklık; zihinsel işlevlerde bozulmaya yol açan, hastanın ve hasta grubunun doğal ve kültürel çevre içinde yaşamını sürdürme ve geliştirme yeteneğinin azalması ve yitimiyle de sonuçlanabilen, kültürel temas yoluyla bulaşan, memetik kaynaklı ilerleyici bir zihin hastalığıdır.
Özellikle, kesinlikle aydınlıkta olduğuna, aydınlanmış olduğuna inanarak aydınlatma misyonu çerçevesinde kendi hayatına ve diğerlerine zarar verebilme gibi hastalıklı belirtilerin oluşmasında gün ışığının tetikleyici olduğu düşünülmektedir.
Çağımızda bu hastalık öncelikle insanlar tarafından biçimlendirilmiş ortamların ve yine insanlar tarafından çizilmiş sınırların içine yerleşmiş bulunmaktadır. Her türlü sınır çizme girişiminin doğasında bu hastalık etkenin rüşeym halinde bulunduğu tahmin edilmektedir. Bilindiği üzere bütün pistonlar gaza gelmek üzere tasarlanmışlardır.
Parça bütünü oluşturmaz. Bütünü diğer parçalarla birlikte anlamamıza yardımcı olabilir. Parçayı görmek için ise geri çekilmek gerekir. Çok derine inen uzmanın kuyudan çıkarılması ise zordur. Salaklıktan korunmanın birinci kuralı birinci kural üzerine düşünmektir.
Tarihçi Fevzi Demir cici, uslu ve edepli bir bilim, toplumbilim ve tarih yazımına ve anlatımına mizah yoluyla itiraz etmeye kalkışmış.