Tüm Yönleriyle Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları İtiraz ve Dava Yolları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bulut  - Kitap
Tüm Yönleriyle Sosyal Güvenlik Uygulamalarında

İdari Para Cezaları İtiraz ve Dava Yolları

5. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
376
Barkod:
9786051680972
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
6270 ve 6283 sayılı Kanunlar ile getirilen yenilikler kitaba işlenmiştir. Sosyal güvenlik uygulamalarında ceza sisteminin niçin gerekli olduğu hususunun ortaya konulması büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple bu baskıda da öncelikle sosyal güvenlik sistemi açığı ve kayıtdışı istihdam kavramlarını irdeleme yoluna gidilmiştir.
Çalışma üç bölümden oluşmuş olup birinci bölümde sosyal güvenlik gereksinimi, sosyal güvenlik sistemi açıkları ve kayıtdışı istihdam kavramları doğrultusunda ceza sisteminin gerekliliği hem teorik hem de ülkemiz gerçekleri doğrultusunda ortaya konulmaya çalışılacaktır.
İkinci bölümde sosyal güvenlik uygulamalarına yönelik olarak 5510 Sayılı Kanun ile getirilmiş olan idari para cezaları ayrıntılarıyla incelenecek olup üçüncü bölümde ise söz konusu idari para cezalarının uygulanmasına yönelik düzenlemeler ele alınacaktır. Ayrıca kitabın ekinde İşveren Uygulama Tebliği'ne yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
5510 Sayılı Kanun'da Yer Alan Tüm İdari Para Cezaları ve Açıklamaları
.
İdari Para Cezalarına Karşı Kuruma İtiraz
.
İdari Para Cezalarına Karşı Dava Açma
.
Bölge İdare Mahkemesine İtiraz
.
Danıştaya Temyiz Yoluyla Başvuru
.
Yargılamanın Yenilenmesi
.
Kararın Düzeltilmesi
.
Zamanaşımı
.
Cezada İndirim Uygulaması
.
Uzlaşma
.
İdari Para Cezalarının Tescili
.
Örnek Belgeler ve Dilekçeler