Türkiye Arnavutluk İlişkilerinde Kimlik ve Söylem Fatih Fuat Tuncer  - Kitap

Türkiye Arnavutluk İlişkilerinde Kimlik ve Söylem

1. Baskı, 
Temmuz 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
342
Barkod:
9786257863506
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
240,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma Türkiye-Arnavutluk ilişkileri üzerine yapılan ve yapılacak olan çalışmaları zenginleştirecek niteliktedir. Kitap; Türkiye ve Arnavutluk ilişkilerini inşacı yaklaşım çerçevesinde kimliklerin, kültürlerin, söylemlerin ve karşılıklı imgelerin iki ülke ilişkilerine etkisini ortaya koyarak, iki ülkenin dış politikalarının etkilendiği unsurları incelemekte; karşılıklı ilişkilerin şekillenmesinde ‘ötekilik' söyleminin etkisini örnek olaylar üzerinden yorumlamaktadır.
Arnavutluk ile Türkiye'nin karşılıklı algılarını ve nedenlerini analiz etmektedir. Özellikle iki ülkenin birbirlerini anlamaları ve sağlıklı yaklaşımlar geliştirebilmeleri için öncelikle iki devletin de kimlik inşa süreçlerinin ve bu inşa süreçlerine etki eden olayların irdelenmesi önem arz etmektedir. Nitekim kitap boyunca Tanzimat Fermanı'ndan bugüne her iki ülkede ulus kimliğinin nasıl inşa edildiği ve bu süreci etkileyen "iç" ve "dış" unsurların neler olduğu çalışma boyunca okuyucuya açık bir şekilde sunulmaktadır.
Bu kitap, Türk dış politikası için her zaman doğal bir müttefik olarak kabul edilen Arnavutluk'un Türkiye'ye yönelik politikasının anlaşılması ve ilişkilerin daha rasyonel bir temele oturtulması için neler yapılması gerektiği hakkında önemli önerilerde bulunmaktadır. Bu kitap, Balkanlar üzerine yapılan akademik çalışmalara önemli bir katkı sunacaktır.
Prof. Dr. Şenol Durgun
(Tanıtım Bülteninden)