Nüfusun Ekonomik Politiği (Üç Çocuk Politikası) Habib Aydın  - Kitap

Nüfusun Ekonomik Politiği

(Üç Çocuk Politikası)

Habib Aydın (Editör)

1. Baskı, 
Nisan 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
81
Barkod:
9786052473764
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
106,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Böyle bir çalışma politik varlık olarak insana ait olduğu için dolayısıyla antroposentrik (insan markezli) olması da kaçınılmazdır. Uzmanlık alanımızın politika olması nedeniyle insanlık tarihinin kendine has karmaşık veya kaotik olan tarihine daha bilimsel cevaplar vermeye çalışacağız. İnsan-insan ve insan-madde ilişkilerine biraz daha derinlemesine kafa yormakta bu çalışmanın temel sorunsalıdır.
Çoğalmak mı, azalmak mı ge¬reklidir? sorusunun da farklı cevaplarının olması sosyal bir var¬lık olarak insanın kendi doğasında aranmalıdır. Nüfusun artması gerektiği üzerine seslendirilen "Üç Çocuk" söylemi son yıllarda sıkça gündemi meşgul eden bir tartışma haline geldi. Üç çocuk her ne kadar nicel bir ifade olsa da bu çalışma da nitel karşılığı tanımlanmaya çalışılacaktır. Bundan dolayı üç çocuğun nitel değerini belirlemek için kollektif güçler üzerinden çalışmayı ilerletmeye çalışacağız. Devlet nedir?, Din Nedir? gibi sorular sorarak insanlık tarihinde neden nüfusun önemli bir araç haline geldiğini incelemeye çalışacağız.
Çalışmamızda insan-insan ve insan-üretim ilişkileri üzerinden teorileri analiz edeceğimizden dolayı, uygarlık tarihinde "çalışan", "dua eden" ve "savaşan" sınıflar (Huberman, 2010: 11), üzerinden Siyaset Bilimine katkı sunmaya çalışacağız. Bir başka ifadeyle bu sınıfların izini sürmeye çalışacağız.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Maddenin Sirkülasyonu ve Toplumlar
.
Maddenin Anlamlandırılması: Dinler ve Öyküleme
.
Maddenin Korunması: Özelden Kamusala Korunma İhtiyacı