Koruma Sorumluluğu – Kurumsallaşma Çabası – Libya Örneği Dr. M. Hüseyin Buzoğlu  - Kitap

Koruma Sorumluluğu – Kurumsallaşma Çabası – Libya Örneği

1. Baskı, 
Aralık 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
435
Barkod:
9786050510492
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
MDEUK'nun çalışmaları ertesinde "Koruma Sorumluluğu" olarak nitelendirilen "İnsani Müdahale" kavramının değerlendirilmesi öncesinde, "İnsan Hakları", "Müdahale", "İnsani Müdahale" ve "Koruma Sorumluluğu" kavramlarına yer verilmiş.
Koruma sorumluluğu pratiğinde önemli bir örnek teşkil etmesinin ötesinde, gelecek yıllarda bu olgunun yeniden kullanımının sonuçlarında Libya örneği önemli bir laboratuvar oluşturduğu için, tüm verilere ulaşmadan da incelenmesi gereği değerlendirilmiş. Libya'ya 2011 yılında gerçekleştirilen askeri müdahale, uluslararası ilişkilerde ve uluslararası hukukta yeni bir kavram ve/veya norm olarak nitelendirilen "Koruma Sorumluluğu" bağlamında incelenmiş.
Çalışmanın hazırlandığı zaman sürecindeki gelişmeler de eklenerek, Libya'ya insani saiklerle askeri müdahaleden beklenenler ile yaşanan gerçeklikler karşılaştırılmış. Neticede askeri müdahalenin amacına ulaşmadığı ve salt askeri müdahaleyi gerçekleştiren devletlerin siyasi ve ekonomik çıkarlarına hizmet ettiği hakkındaki bilgiler paylaşılmış.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnsani Müdahaleden Koruma Sorumluluğuna: Müdahale ve Devletlerin Egemenliği Uluslararası Komisyonu'nun Aralık 2001 Tarihli ''Koruma Sorumluluğu'' Başlıklı Raporu
.
Koruma Sorumluluğunun Kurumsallaşması Yönündeki Gelişmeler
.
Koruma Sorumluluğu ve Libya'ya 2011 Askeri Müdahalesi