Cumhuriyet Döneminden Bugüne Örneklerle Şiir Çözümlemeleri Prof. Dr. Doğan Aksan  - Kitap
Cumhuriyet Döneminden Bugüne

Örneklerle Şiir Çözümlemeleri

1. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
240
Barkod:
9789752200654
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
107,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bir insan 'Ben şiirden hoşlanmam' diyebilir ama 'Benim şiirle hiç ilgim olmadı' diyemez. Çünkü farkında olmasa da, dinlediği şarkılarda, ilahilerde, marşlarda, duyduğu kullandığı atasözleri ve deyimlerde, şiir diline özgü ses öğeleri, anlam olayları, söz sanatları yer almaktadır.
Öte yandan dünyanın her ülkesinde, destanlardan bestelenmiş müzik parçalarına, tiyatro ürünlerine, hitabet örneklerine, hatta öykü, roman gibi yazın türlerine kadar birçok anlatım biçimine şiirin yansıdığı görülür.Bugüne kadar şairler, yazarlar, düşünürler, yazınbilimcileri şiirin tanımını denemişler ancak onu bütünüyle anlatabilen bir tanıma ulaşamamışlardır. Montaigne, XVI. yüzyılda, 'Şiirin orta hallisi için kurallar, ustalıklar bir ölçü olabilir; ama iyisi, yükseği, harikuladesi aklın kurallarını aşar.
... Büyük şiir, muhakememizi tatmin etmez, allak bullak eder' demiştir.Bu kitaptaki çözümlemelerle amaçlanan, şiirlerin ilk bakışta farkına varılmayan duygu, düşünce coşku öğelerini oluşturan ve anlam olayı sayılan söz sanatlarını