Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Çerçevesinde Türk Ceza Hukukunda Özel Hayatın Korunması Dr. Ayhan Bozlak  - Kitap
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Çerçevesinde

Türk Ceza Hukukunda Özel Hayatın Korunması

1. Baskı, 
Eylül 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
361
Barkod:
9786051462158
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Doktora tezi olarak hazırlanan bu çalışmada, konunun teorik arkaplanının incelenmesinden sonra özel hayatın gizliliği hakkının özellikle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarına göre kapsamı geniş şekilde belirlenmeye çalışılmıştır. Bu esnada önemli bazı noktalarda mukayeseli hukuk uygulaması açısından Amerika Birleşik Devletleri Federal Yüksek Mahkemesi’nin bazı karar ve yaklaşımlarına da değinilmiştir. Bilahare ise değinilen hakkın yukarıda çizilen çerçevede Türk iç hukuku açısından başta Anayasa olmak üzere, özellikle de hak ve özgürlüklerin korunması bakımından son çare ve/veya en etkili araç olan Türk Ceza Kanunu’nda korunmasının sınırları incelenmiştir.
Sonuç itibariyle tespit edilen ve çeşitli çözüm önerileri sunulan bazı eksikliklere karşın, Türk Ceza Hukuku Sistemi içinde özel hayatın gizliliğinin korunması hakkının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarına büyük oranda uygun ve etkin bir şekilde korunma altına alındığı kanaatine ulaşılmıştır. Bu yönüyle ve özellikle de aksaklık ya da eksiklik bulunan hususlarla ilgili olarak da bu çalışmanın gerek mevzuat hazırlama süreçlerine gerekse uygulayıcılara katkı sağlaması ümit edilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Özel Hayatın Korunması Hakkının Evrensel İnsan Hakları ve Özgürlük Boyutu Açısından İncelenmesi
.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Mahkemesi Kararları Kapsamında Özel Hayatın Korunması Hakkı
.
Türk Anayasa ve Türk Ceza Kanununda Özel Hayatın Korunması Hakkı