Ceza Muhakemesi Hukuku – 2 Doç. Dr. Hakan Karakehya  - Kitap

Ceza Muhakemesi Hukuku – 2

1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
227
Barkod:
9786054974757
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ceza muhakemesi soruşturma ve kovuşturma olmak üzere iki temel evreden oluşmaktadır. Soruşturma sırasında delillerin toplanıp muhafaza altına alınması, şüphelinin ve onun hakkındaki isnadın belirlenmesi ve böylelikle duruşmanın hazırlanması şeklinde bir faaliyet yürütülür. Buna karşın; kovuşturma sırasında, yargılama makamının delillerle doğrudan temas ederek, uyuşmazlık konusu olayı çözüme kavuşturmaya yönelik faaliyetleri ile yargılama makamı tarafından verilen hükümdeki hukuka aykırılıkların giderilmesi için öngörülen denetim faaliyetleri gerçekleştirilir.
Ayrıca yargılama sırasında, iddianamede gösterilen ve sanığa isnat edilen fiilin veya fiilin hukuki niteliğinin değişmesi de söz konusu olabilecektir. Bu nedenle kanun koyucu, bu tür hallerde savunma bakımından ortaya çıkabilecek dezavantajların giderilmesine yönelik düzenlemeler getirmiştir. Son olarak yargılama sonunda verilen hükümde bir takım hukuka aykırılıkların ve yanlışlıkların bulunması da söz konusu olabilir. Yargılama makamı tarafından verilen karar ve hükümlerdeki hukuka aykırılıkların ve yanlışlıkların giderilmesine yönelik olarak, karar veya hükmün yine bir yargılama makamı tarafından denetlenmesine imkan tanıyan denetim mekanizmalarına da ceza muhakemesinde yer verilmiştir.
Yukarıda kısaca bahsedilen bu hususlar, ceza muhakemesine ilişkin olarak hazırlanan bu ikinci kitapta ele alınan temel konular olacakdır. Konular incelenirken doktrindeki farklı görüşlerden, Yargıtay ve AİHM kararlarından faydalanılmıştır. Bu şekilde ele alınan konulara dair kendi görüşlerimizin neden-sonuç ilişkisi içinde ortaya konulması ise çalışmada kullanılan temel yöntemi oluşturmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Soruşturma
.
Mahkemelerin Görev ve Yetkisi, Uyuşmazlıklar Arası Bağlantı
.
Kovuşturma
.
Kanunyolları