Coğrafyacılar ve Coğrafya Öğrencileri İçin Mesleki İngilizce Yrd. Doç. Dr. Adnan Semenderoğlu  - Kitap
Coğrafyacılar ve Coğrafya Öğrencileri İçin

Mesleki İngilizce

1. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
137
Barkod:
9789759060718
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap anabilim dalında III. sınıflar için alan seçmeli ders olarak yürütülmekte olan mesleki İngilizce dersi kapsamında hazırlanmış. Coğrafyada sık kullanılan terimler ve kelimeler örnek cümlelerde kullanış biçimleri ile aktarılmaya çalışılmış. Konu aralarında testler ve genel test, coğrafya ile ilgili İngilizce çeşitli sözcük, sözcük öbeği ve deyimlerin kullanılışında pratik kazanılmasına yönelik olarak hazırlanmış.
Kitapta ayrıca tüm konuların gözden geçirilmesi ve öğrenilenlerin pekiştirilmesi amacıyla hazırlanan ve çok sayıda soru ve alıştırmadan oluşan bir genel test de yer almaktadır. Kitabın sonundaki açıklamalı İngilizce-Türkçe sözlük fazla kapsamlı olmamakla beraber, kitap içinde geçen kelimeler yanında coğrafya ile ilgili aktüel İngilizce terimlerini tatmin edici düzeyde içermektedir.
Fiziki coğrafya ağırlıklı olan bu çalışmada, beşeri ve ekonomik coğrafya ile ilgili terimlerin kullanılışına da yer verilmeye çalışılmış. Kitabın coğrafyaya yakın branşlarda da yararlı olacağı sanılıyor. Bunun yanında, bütün bilimlerde olduğu gibi coğrafyacıların da dışa açılma çabalarında faydası olacağı düşünülmekte.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İngilizce Cümlelerin Türkçe'ye Çevrilmesine İlişkin Özlü, Pratik Bilgiler
.
Coğrafya'da Yaygın Olarak Kullanılan İngilizce Terimler ve Kullanılışları
.
Genel test ve Aliştırmalar
.
Coğrafya ile İlgili İngilizce Küçük Okuma Parçaları
.
İngilizce Türkçe Açıklamalı Sözlük
Kitapla İlgili Kategoriler