Belçikada Bir Doktora Öğrencisi Prof. Dr. Nurettin Bilici  - Kitap

Belçikada Bir Doktora Öğrencisi

1. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
333
Barkod:
9786059414081
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
39,90
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Orta Anadolu'nun Çumra Cumhuriyet Lisesinde başlayan, Ankara Hukuk Fakültesinden geçip Brüksel Özgür Üniversitesi Hukuk Fakültesine kadar uzanan bir yolculuğun hikayesi anlatılıyor: akademik kariyer sevdası, Belçika bursu, yabancı dil sorunu, bursun sona ermesi, büro temizlik işleri, evlenme arzusu, depresyon, Hacettepe Üniversitesinde asistan olma, tekrar burs, İspanyol bir hanımla evlilik...
Doktora tez hocası Brüksel Hukuk Fakültesinin kılı kırk yaran namlı hocası Profesör Kirkpatrick olunca kahramanımızın işi zorlaştıkça zorlaşıyor... O ise direndikçe direniyor...
Her yönüyle örnek alınacak bir başarı öyküsü. Prof. Bilici bugün alanında en çok baskı yapan ve okunan kitapların yazarı ve ülkemizin tanınmış akademisyenlerinden biri.
Sayın Prof. Dr. Nurettin Bilici bizim yapamadığızı yaparak tarihe not düşmüştür. Nurettin Hoca büyük zorluklarla mücadele edip amacına ulaşmayı başararak Atatürk Türkiye'sine layık bir insan olduğunu kanıtlamıştır. Kendisini yürekten kutluyorum. Onun anılarının genç kuşaklara rehberlik edeceğine inanıyorum.
Onun doktora sürecini... Cenap Şahabettin'in şu sözü özetliyor: ‘Yüce dağlarda kuşa da yılana da rastlanır. Ama biri uçarak diğeri sürünerek oraya ulaşmıştır."
Prof. Dr. Durmuş Tezcan Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Mayıs 2016