Toyota Tarzı Jeffrey K. Liker  - Kitap

Toyota Tarzı

3. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
382
Barkod:
9786055655754
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dünyanın önde gelen otomobil imalatçılarından TOYOTA yerkürenin çeşitli yerlerine dağılmış fabrikalarında imalat, ürün geliştirme ve süreç iyileştirme konularında çıtayı sürekli yükseltmesiyle tanınmıştır. Bunun sonucu hayranlık verici bir başarı öyküsüdür: Toyota pazar payını ve kârlarını sürekli artırabilmekte ve gerek tüketicilerin gerekse iş dünyasının övgüsünü kazanmaktadır.
Kitabın yazarı Profesör Jeffrey K. Liker yaklaşık yirmi yıl boyunca Toyota firmasını incelemiş, Japonya'da ve Amerika'daki fabrikaları defalarca ziyaret etmiş, şirket yöneticileri ve çalışanlarıyla ayrıntılı görüşmeler yapmıştır. Sonuçta, ünlü otomobil imalatçısının "yalın üretim" olarak bilinen imalat sisteminin temelinde yatan 14 Yönetim İlkesini bütünsel bir şekilde açığa çıkarmıştır.
Yazar bu kitapta Toyota'nın ulaştığı imalat mükemmelliği sistemini açıklarken, aynı zamanda alüminyum, mühendislik, gemi yapım ve bakımı, yedek parçaları depolama gibi çok çeşitli sektörlerde Toyota'nın yöntemlerini kullanan firmaların performanslarını nasıl zirveye tırmandıklarını da gözler önüne sermektedir.