Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:11 Temmuz 2007 Nazif Kaçak

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:11 Temmuz 2007

Nazif Kaçak (Editör)

1. Baskı, 
Temmuz 2007
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
326
Barkod:
1306980222074
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
25,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Her ay karşınıza daha iyi bir sayıyla çıkmak için çok uğraştığımızı belirterek bu sayının yazısına başlıyorum. Temmuz sayımızda güncelliğini koruyan ve önümüzdeki ayların gündemini de işgal edecek olan Cumhurbaşkanı seçimi ve Anayasa değişikliğine dair sayın Kaplan’ın makalesi ile yine Temmuz ayının en önemli gündemi olan seçime ilişkin sayın Yılmaz’ın makaleleri önemi itibariyle ilgi göreceğinize inanıyorum. Bilindiği üzere Ailenin Korunmasına Dair Kanunda önemli değişiklikler yapıldı ve bu sayımızda sayın Karınca’nın konuya ilişkin değerlendirmesini de bulacaksınız.
Avalde Def’iler başlıklı sayın Boztosun’un makalesi ile Markalar Kanunu Tasarısı Taslağında görevli ve yetkili mahkemeye ilişkin düzenlemelere dair değerlendirmelerin yer aldığı makale ile Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Üyesi sayın Kıcalıoğlu’nun noterlerin hukukî sorumluluğuna ilişkin makalesini de bu konuda etraflı bir şekilde, ama öz bilgi sunması anlamında ilgilerinize sunuyoruz. Önemli bir uygulaması olan ve son zamanlarda birçok mevzuatında değişiklikler yapılan adli sicil kayıtlarının silinmesini anlatan sayın Songür’ün makalesi ile yine sayın Artunç’un cinsel taciz suçuna ilişkin makalesini ilgiyle okuyacağınıza inanıyorum. Son zamanlarda önemli bir yer tutan dijital delile ilişkin sayın Yetim’in makalesi ile limited şirketler ortaklarının şirket borçlarından dolayı sorumluluğunu anlatan sayın Olgun’un makalesinin de çok sorunlu önemli iki konuda özgün bir kaynak olacağını düşünmekteyiz. (Önsöz'den)
Ürün Konu Başlıkları
.
İbrahim Kaplan:5678 Sayılı Kanunla Yapılan Anayasa Değişikliği Mi Yoksa, Siyasi Sistem Değişikliği Mi?
.
Zekeriya Yılmaz:Milletvekili Genel Seçimleri ile Seçimlerde Şikâyet ve İtiraz
.
Sevinç Olgun:Limited Şirket Borçlarından Dolayı Ortakların Sorumluluğu
.
Ayşe Odman Boztosun:Avalde Def'iler
.
Fatih Cenk Canpolat:Marka Hukukuna İlişkin Uyuşmazlıklarda Görevli ve Yetkili Mahkemenin Taslak ve KHK Hükümlerine Göre Belirlenmesi Sorunu
.
Muharrem Songür:5352 Sayılı Adlî Sicil Kanununa Göre Adlî Sicil ve Arşiv Kayıtların Silinmesi
.
Osman Atalay:Çocuk Hükümlülere Ait Müddetname Düzenlenmesi
.
Mustafa Artuç:Cinsel Taciz Suçu
.
Eray Karınca:Ailenin Korunmasına Dair Kanunda 5636 Sayılı Kanunla Yapılan Değişikliklerin Değerlendirilmesi
.
Servet Yetim:Adlî Bilişim ve Canlı Bilişim Sistemlerinde Dijital Delil Araştırma Yöntemleri
.
Mustafa Kıcalıoğlu:Noterlerin Hukuki Sorumluluğu
.
Terazinin Dengesi – Remzi Özmen:Yakınmak Değil; Düzeltmek, Düzeltmeye Yardımcı Olmak...
.
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Hakim Mehmet Akif Tutumlu:Yargıtay’a Göre Islahı Mümkün Olan ve Olmayan Usuli İşlemler
.
Hukuk Tarihimizden Portreler – Av. Galip Doğan:Ord. Prof. Dr. Sıddık Sami Onar
.
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – YMM. Rüknettin Kumkale:Yaygın İnşaat ve Onarım Maliyetleri ile Hakediş Bedelleri – Soru–Cevap (Konu: Peşin Ödenen Hizmet Faturası Karşılığında Alınamayan Hizmet)
.
Yargı Kararları