İnternet Haberciliği Kuram, Uygulama ve Eleştiri Kenan Duman  - Kitap

İnternet Haberciliği

Kuram, Uygulama ve Eleştiri

Kenan Duman (Editör)

1. Baskı, 
Kasım 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
252
Barkod:
9786052422878
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
189,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dijital çağda geleneksel haber kurumlarından yeni davranış biçimlerini inceleyen çoğu araştırma, ağ teknolojilerinin yukarıdan aşağı gazetecilik ortamını değiştirdiğini ortaya koydu. Tamar Ashuri, internet gazeteciliği üzerine araştırmaların literatürde dört alana bölündüğünü söylemektedir. Bunlar; Yeni iletişim teknolojilerinin gazeteciler tarafından kullanım biçimleri, haberlerin çevrimiçi haber masaları aracılığıyla yayılımı, yeni gazetecilik ortamında gazetecinin değişen rolleri ve katılımcı gazetecilik, profesyonel ve profesyonel olmayan kaynaklar tarafından çapraz medya aygıtları ile yayılan çevrimiçi materyalin alımlanmasına yönelik tüketici alışkanlıkları ve kullanıcı tercihleri.
Çalışma 3 ana kategoridedir; kavramsal olarak internet gazeteciliğine bakış, internet gazeteciliği uygulama ve türleri ve eleştirel bakış. Çalışmada özellikle üniversitelerde yeni gazetecilik, internet, yeni medya alanında çalışan akademisyenlerin eserleri yer almaktadır. Çalışmanın ilk bölümünde internet haberciliği alanında çeyrek asır içerisinde gerçekleşen kuramsal çalışmalar tartışılmış. Diğer bölümlerde uygulama ve eleştiri anlamında çok değerli yazılar bulunuyor.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dijital Çağda Habercilik ve Bağlamsal Çalışmalar
.
İnternet Haberciliği ve Haber Yazma Teknikleri
.
(Anlık Mesajlaşma Uygulamalarının Haber Üretiminde Kullanımı) Whatsapp Haberciliği
.
Churnalism–Hazırcı Gazetecilik ( Yurttaş Gazeteciliğinin Yükselişi :2009 Yılı İran'da Seçim Sonrası Yaşanan Toplumsal Olaylar)
.
Mobil Gazetecilik
.
"Bak Geç Gazeteciliği" ve Ötesi
.
Yeni Gazetecilik ve Ekonomisi
.
İnternet Gazeteciliğinde Emeğin Dönüşümü
.
Yeni Medya ve Etik
.
Gazetecilik Uygulamaları Bakımından Türkiye'de İnternetin Yasal Düzeni
.
İnternet Gazeteciliğinde Etik Değerler ve Güncel Tartışmalar