Grafik Tasarım Tarih ve Teknoloji  Dr. Mustafa Kınık  - Kitap

Grafik Tasarım

Tarih ve Teknoloji

2. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
247
Barkod:
9786053442677
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
140,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Grafik iletişimin gerçek anlamda değer kazanması yazının keşfiyle olmuştur. Grafiksel çalışmalar, sanatsal kaygıların teknolojiyle birleştirilerek etkili bir iletişim aracı oluşturmayı amaçlar. Amaç; iyi bir tasarımla, en basit, en etkili, en akıldı kalıcı tanıtım sürecini başlatmak ya da devam etmekte olan sürecin devamlılığını sağlamaktır. Bu amaçlar doğrultusunda hazırlanan grafik ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi asıl tamamlayıcı unsurdur.
Eskiden beri insanlar yaptıkları çalışmaları çoğaltma ihtiyacı hissetmişler ve bu çerçevede farklı üretim teknikleri geliştirmişlerdir. Geçmişte manuel olarak yapılan çoğaltma işlemleri günümüzde bilgisayar ve matbaa teknolojisindeki gelişmelerinde yardımıyla dijital imkanlara kavuşmuştur. Dijital baskı sistemleri, baskı kalitesi yüksek, maliyeti düşük sistemler haline gelmiştir.
Bu çalışmanın, grafik tasarım alanında yaşanan Türkçe yayın eksikliğine az da olsa katkı sağlayacağı ve grafik tasarımın tarih ve teknoloji konusundaki birçok sorusunun cevabını bulabileceğiniz düşülmüştür.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tarihçe
.
Yazı
.
Kağıt
.
Boya
.
Teknoloji
.
Extralar