Çözümlü Problemlerle Temel Zemin Mekaniği Prof. Dr. Bayram Ali Uzuner  - Kitap
Çözümlü Problemlerle

Temel Zemin Mekaniği

11. Baskı, 
Şubat 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
745
Barkod:
9786055347307
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Zemin Mekaniği'nin temellerini öğrenenlere yöneliktir. Bu açıdan yalın bir anlatıma sahiptir, bol şekil içerir, temel (elamenter) bir düzeyi vardır, bilgilerin öğrenilmesine, türetilmesine ve kavranılmasına önem verir, fazla ayrıntıdan kaçınır.
Bu Kitap, bazı uygulama ve tasarım işleri için kullanışlı olsa da doğrudan uygulama ve tasarıma yönelik değildir. Doğrudan uygulama ve tasarıma yönelik el altı bilgileri içeren yayınlar (standartlar, şartnameler, yönetmelikler, ayrıntılı tasarım kuralları vb.) vardır. Bu Kitap örneğin dayanma duvarlarının tasarım kuralları açıklanmakta, ama ilgili ince kurallar verilmemektedir.
Bu yeni basımda, öncekindeki anlatım ve şekiller iyileştirilmiş, bazı ekler konulmuş, ek çözümlü problemler eklenmiştir, ama Kitabın temel düzeyi korunmuştur. Kitabın bu baskısında Uluslararası Sistem (Sİ) birimleri kullanılmış, ondalık nokla yerine, tartışmalı olsa da. nokta (.) benimsenmiştir. Kitap, bu alanda eğitim alan öğrenciler ve uygulamacılar için önemli bir başvuru kaynağı niteliğindedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Zeminlerin Temel (Fiziksel) Özellikleri
.
Zeminlerin Sınıflandırılması
.
Zeminde Su
.
Zeminlerin Geçirimliliği
.
Zeminde Su Akımları
.
Zeminde Kayma