Sistematik Yaklaşımla Bütünleştirilmiş  Ergenlerde Şiddet ve Saldırganlıkla Başetme Psikoeğitim Programı Dr. Suat Kılıçarslan  - Kitap
Sistematik Yaklaşımla Bütünleştirilmiş

Ergenlerde Şiddet ve Saldırganlıkla Başetme Psikoeğitim Programı

1. Baskı, 
Haziran 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
88
Barkod:
9786059374071
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
144,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ergenlerde görülen şiddet içerikli davranışları önlemek için beceri geliştirme programları ile birlikte gerçekleştirilen bir çalışmadır. Bu çalışma okulda ve aile içinde şiddetli davranış veya yüksek saldırganlık düzeyi ile dikkat çeken öğrencilere yöneliktir. Bu programın, 12-18 yaş arası ergenlere grup olarak uygulanması önerilmektedir. Grup oturumları haftalık olarak ortalama 90 dakikada uygulanabilir.
Programın hedefleri; kişilerde şiddete daha az açık olma, öz kontrolün güçlendirilmesi, kendi davranışlarını algılama becerilerinin desteklenmesi, saldırgan davranışlara maruz kalan kurbana karşı empatinin geliştirilmesi, iletişim ve sosyal becerilerin geliştirilmesi, benlik saygısı algısının yükseltilmesi, bireyin göstermiş olduğu davranışlar ve aile etkileşim ağına yönelik farkındalığın artırılmasıdır.
Her bir ergenin şiddet içerikli davranışı ve yaşantıları grup ortamında ele alınmaktadır. Grup, davranış düzenleyici olarak, olumlu anlamda kullanılmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kendi Şiddet Davranışının Gelişimi
.
Kendi Saldırgan Davranışına Dair Öz ve Dış Değerlendirme
.
Kendi Gereksinimleri ve Duygularına Odaklanma
.
Grup Üyelerinin Güncel Şiddet Davranışları
.
Kurbanın Perspektifi ve Duyguları
.
Şiddetin Sonuçları
.
Alternatif İletişim ve Eylem Stratejileri
.
Şiddet Eğilimi Olan Ergen Gruplarına Ait Olmanın Olumsuz Etkileri
.
Aile İçi Yaşantıların ve Duyguların Gerginlik ve Saldırganlık Üzerindeki ve Saldırgan Tutum ve Davranışların Aile İçi Etkileşimler Üzerindeki Etkileri