Elektromagnetik Alan Teorisi Çözümlü Problemler Prof. Dr. Gökhan Uzgören, Prof. Dr. Alinur Büyükaksoy, Prof. Dr. Ali Alkumru  - Kitap
2. Baskı, 
Ağustos 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
734
Barkod:
9786059581288
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
450,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Prof. Dr. Mithat İdemen'in "Elektromagnetik Alan Teorisinin Temelleri" adlı lisans ders kitabında bulunan problemlerin çözümleriyle, kitabın yazarları ve birçok öğretim elemanı tarafından okutulan Elektromagnetik Alan Teorisinin Temelleri derslerinin gerek uygulamalarında çözülen gerekse sınavlarda sorulan problemlerin çözümlerini kapsamaktadır.
Dayandığı birçok soyut matematik kavram ve kuramlar nedeniyle, dünyanın her tarafında bu dersi gören öğrenciler tarafından anlaşılması zor ve karmaşık dersler arasında gösterilen Elektromagnetik Alan Teorisi'nin, bu çözümlü problemler kitabı aracılığıyla, öğrencilerin konuları daha rahat kavrayabilecekleri bir ders haline gelmesi amaçlanmıştır. Bu nedenle problemlerin çözümlerinin bütünlüğünü korumak amacıyla, kitap içinde bazı tekrarlardan kaçınılmamıştır.
Kitapta önce, yukarıda sözü edilen Elektromagnetik Alan Teorisinin Temelleri isimli ders kitabı içinde verilen 219 adet problem, oradaki yerlerine ve sıralarına sadık kalınarak ayrıntıları ile çözülmüş, diğer toplam 243 adet ek problem ise aynı bölümlerde E harfi ile belirtilmiştir. Bu nedenle, bu problem kitabının anılan ders kitabı ile birlikte kullanılması çok yararlı olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Varsayımlar
.
Elektrostatik
.
Magnetostatik
.
Elektromagnetizma
.
Distribüsyon Anlamında Maxwell Denklemleri
.
Özel Rölativite İlkesi