Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Doç. Dr. Öz Seçer  - Kitap

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi

1. Baskı, 
Ocak 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1360
Barkod:
9786050514490
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleri ve bu sözleşmelerden doğan uyuşmazlıklar, toplum hayatı ve ilişkileri yönünden önemli bir yer işgal etmektedir. Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleri, bu nedenle konut ve iş yeri ihtiyacı duyan ancak arsası üzerinde bunları inşa edecek mali imkânı bulunmayan arsa sahiplerine taşınmazlarını değerlendirme olanağı sunmakta ve yoğun bir şekilde uygulanmaktadır.
Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleri gerek yükleniciler gerekse arsa sahipleri açısından sahip oldukları avantajlar dolayısıyla uygulamada çok önemli bir yere sahiptir. İnşaat ile ilgili bilgi, tecrübe ve diğer olanaklara sahip olan yüklenici ile genellikle elde etmek istediği bina için elinde arsasından başka bir olanak, bilgi, tecrübe ve en önemlisi de mali olanağı olmayan arsa sahibi arasında yapılan bu sözleşme elde etmek istenen bu sonuçlar bakımından her iki taraf açısından da çok makul çözümler sunmaktadır.
Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesini bütün yönleriyle ele almayı amaçlayan çalışmamız dört bölümden oluşmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin Tanımı, Unsurları, Şekli, Hukuki Niteliği, Çeşitleri Benzer Sözleşmelerden Farkları
.
Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinde Tarafların Yükümlülükleri
.
Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin Sona Ermesi
.
Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinde Özellik Arz Eden Durumlar