Beldeden Büyükşehire Belediyeler Ali Seydi Koca  - Kitap

Beldeden Büyükşehire Belediyeler

1. Baskı, 
Şubat 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
228
Barkod:
9786058542143
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
18,52
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Beldeden Büyükşehir'e Belediyeler" isimli bu çalışma, Türkiye'de mahalli idarelerin doğuşu, bu idareler içerisinde belediyelerin oluşumu, tarihsel süreç içerisindeki gelişimi ve bugün gelinen noktada sınırları il sınırlarına çıkarılan büyükşehir belediyeleri ile diğer belediyeleri kapsamaktadır.
Sınırları içerisinde nüfusun yaklaşık % 85'ni barındıran belediyelerin; hukuki dayanağı, organları, organların seçimi, organlardan belediye meclisinin, encümenin ve başkanın görev yetki ve sorumlulukları ile belediye yönetim ve norm kadroları bu çalışma içerisinde yer almıştır. Belediyelerin mali kaynakları, bu kaynakların oluşumu, bütçelerinin hazırlanması, iç ve dış borçlanmaları, kurdukları veya ortağı oldukları şirketleri, iç ve dış denetimi, yeni büyükşehir olacak il belediyeleri ve yeni kurulacak ilçe belediyeleriyle ilgili öncelikli yapılması gereken işler ve devir teslim konularına ışık tutacak tecrübe ve deneyimler aktarılmaya çalışılmıştır.
Türkiye'de var olan beş belediye türü (büyükşehir belediyesi, büyükşehir ilçe belediyesi, il belediyesi, ilçe belediyesi, belde belediyesi ve bağlı kuruluş olan su kanal idareleri) dikkate alınarak bu çalışma yapılmıştır. Bazı konular benzerlikleri nedeniyle tekrar gibi gözükmesine karşın ince ayrımlar nedeniyle her belediye türünde ayrı ayrı yazılmıştır. Birbirinin benzeri olan konular ise 6. bölüm olan ortak hükümler bölümünde toplanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tarihçe
.
Büyükşehir Belediyeleri
.
Büyükşehire Bağlı Kuruluşlar
.
Büyükşehir İlçe Belediyeleri
.
İl, İlçe, Belde Belediyeleri
.
Ortak Hükümler
.
İlgili Tablolar