Karşılaştırmalı Anayasa Mühendisliği Yapılar, Özendiriciler ve Sonuçlar Üzerine Bir İnceleme Ergun Özbudun  - Kitap

Karşılaştırmalı Anayasa Mühendisliği

Yapılar, Özendiriciler ve Sonuçlar Üzerine Bir İnceleme

2. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
269
Barkod:
9786050513691
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın büyük bölümünde anayasaların, özendiricilere dayanan yapılar olarak düşünülmesi ve inşa edilmesi gerektiğini savundum.
Başlık, aynı zamanda, kitabın karşılaştırmalı olduğunu göstermektedir. Gerçekten de kitap, "çok karşılaştırmalı"dır. Genel düşünce, karşılaştırma yoluyla başka ülkelerden dersler almakta olduğumuzdur. Doğru. Ancak ve bunun ötesinde bu çalışma, gerek kapsamı gerek yöntemi açısından, "sistematik biçimde karşılaştırmalı "dır. Kapsamı açısından, çünkü ileri sürülen iddialar, mevcut olan tüm demokratik biçimlerden çıkarılmıştır ve bunların hepsini kapsamaktadır; yöntem bakımından, çünkü analiz, temelde karşılaştırmalı kontrole dayanmaktadır: Bütün genellemeler, ilişkin oldukları örneklerle kontrol edilmiştir.
Bu kitap Giovanni Sartori'nin yazdığı "Comparative Constitutional Engineering: An Inquiry into Structures, lncentives and Outcomes" adlı eserin Türkçe çevirisi olup, tüm yayma ve satma haklarının sahibi New York University Press, Washington Square, New York, ABD'nin müsadesiyle, Türk üniversitelerinde kullanılmak üzere yayınlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Seçim Sistemleri
.
Başkanlık Sistemi ve Parlamenter Sistem
.
Sorunlar ve Öneriler
Kitapla İlgili Kategoriler