Projeler – Yapılar: 9 Restoran ve Kafeler Burçin Yılmaz  - Kitap
Projeler – Yapılar: 9

Restoran ve Kafeler

Burçin Yılmaz (Editör)

1. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
23x31
Sayfa:
167
Barkod:
9786054793693
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Restoran ve Kafeler, sadece günün belli saatlerinde hızlı atıştırmalıklar sunan kafelerden dünyaca ünlü şeflerin özel menüler hazırladığı restoranlara ve gece geç saatlerde sahne performansları gerçekleştirilen gece kulüplerine kadar farklı amaç ve işlevler için özgün tasarlanmış yeme-içme mekânlarını bir arada sunuyor…
Restoran ve Kafeler Türkiye'den ve dünyadan önemli mimar ve içmimarların seçkin restoran, kafe ve bar projelerinden oluşuyor. Kitapta, son birkaç yılda, 24 mimar, içmimar (mimarlık grubu) tarafından Türkiye'nin de aralarında bulunduğu, dünyanın 16 ayrı noktasında gerçekleştirilmiş 31 restoran, kafe, bar, gece kulübü projeleri tanıtılıyor.
Bina tipolojisi, modern ve geleneksel yapı malzemesi kullanımı, modern yapım teknikleri, topografyaya, mimari ve kentsel dokuya uyum, yeniden işlevlendirme vb. konularda başarılı örneklerden oluşan bu projeler, özel çekilmiş renkli fotoğraflar, planlar, kesitler, görünüşler ile aksonometrik çizimlerin yanı sıra projeleri anlatan açıklama metinleriyle veriliyor.
Restoran ve Kafeler kitabı, mimarlar, içmimarlar, şehir-bölge plancıları, kentsel tasarımcılar, peyzaj mimarları ve inşaat mühendisleri için bir başvuru kitabı olmasının yanı sıra mimarlık, içmimarlık ve tasarım öğrencileri için de Türkiye'den ve dünyadan seçilmiş bu özel projeleri inceleyerek kendi tasarım çalışmalarında yararlanabilecekleri değerli bir kaynak sunuyor.
(Tanıtım Bülteninden)