Borçlar Hukuku Genel Hükümler Cilt: 2 (1. Baskıya Ek Baskı) Prof. Dr. Osman Gökhan Antalya  - Kitap

Borçlar Hukuku Genel Hükümler Cilt: 2

(1. Baskıya Ek Baskı)

2. Baskı, 
Ekim 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
638
Barkod:
9786053151807
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türk Borçlar Kanunu bilimsel yorumu olan bu kitap üç ciltten oluşmaktadır. Bu kitabın ilk cildini Borçlar Hukukunun temel kaynakları ve sözleşmeden (hukuki işlemden) doğan borç ilişkileri oluşturmuştur. İkinci cilt ise haksız fiilden doğan borç ilişkileri ve sebepsiz zenginleşmeden doğan borç ilişkilerini incelemektedir.
Türk Borçlar Kanunun birinci bölümünü oluşturan borç ilişkisinin kaynakları birinci ve ikinci ciltte incelendikten sonra, ikinci bölümü oluşturan borç ilişkisinin hükümleri borçların ve borç ilişkilerinin sona ermesi, borç ilişkilerinde özel durumlar ile borç ilişkilerinde taraf değişiklikleri üçüncü ciltte incelenmiştir.
Akademik olarak Borçlar Hukukunun Mukayeseli Hukuktaki gelişimi, bu kapsamda İsviçre Borçlar Kanunu'nun son dönem yazarlarınca yapılan bilimsel yorumu ile İsviçre Federal Mahkemesi'nin uygulaması bu kitapta okuyucuya sunulmaya çalışılmıştır. Bunlara paralel olarak da Türk Hukuk doktrinindeki yeni çalışmalar ve gelişmeler kitaba yansıtılmaya çalışılmıştır. Yargıtay'ın uygulamasına da kitapta yer verilmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Haksız Fiilden Doğan Borç İlişkisi
.
Sebepsiz Zenginleşmeden Doğan Borç İlişkileri