Şeref, Haysiyet ve Özel Yaşama Basın Yoluyla Saldırılardan Hukuksal Sorumluluk Prof. Dr. Ahmet M. Kılıçoğlu  - Kitap
Şeref, Haysiyet ve Özel Yaşama

Basın Yoluyla Saldırılardan Hukuksal Sorumluluk

5. Baskı, 
Ağustos 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
539
Barkod:
9789944265638
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu eserin tükenen bir önceki basısından sonra özel hukuk alanında üç temel yasa yürürlükten kaldırılmış yenileri yürürlüğe girmiştir. Bu yasalarla yapılan değişiklikler ve yeni madde numaraları eserin güncelleştirilmesini gerektirmiştir. Bu amaçla yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Türk Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri ilgili bölümlerde ele alınmıştır.
Borçlar Kanununun eski 49. maddesinin yerini alan 58. maddesi manevi tazminat miktarının tayin ve takdirinde tarafların sosyal ve ekonomik durumlarının da göz önünde tutulması gerektiğine ilişkin hükme yer vermediğinden buna ilişkin değerlendirmeler bu basıda ele alınmıştır.
Öte yandan "manevi tazminat davalarında hükmün açıklanması" konusu önceki basılar da kapsamlı olarak ele alınmadığı gibi, düzeltme ve cevap hakkı konusu da işlenmemiş. Bu eksiklikler bu basıda giderilmiş, manevi tazminat bölümünde "hükmün ilanına kitabın sonuncu bölümünde ise "düzeltme ve cevap hakkına ilişkin geniş açıklamalar yer almıştır. Bütün bunlar dışında son basıdan sonra konumuzla ilgili Yargıtay İçtihatlarına da geniş olarak yer verilmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Kişilik Hakları
.
Hukuka Aykırılık
.
Basın Yoluyla Şeref, Haysiyet ve Özel Yaşamın İhlalinde Hukuka Aykırılık
.
Hukuka Uygunluk Sebepleri
.
Basın Açıklamalarında Hukuka Uygunluk Sebepleri
.
Kendi Hakkını Koruma ve İhtiyati Tedbirler