Dış Ticaret Finansmanı Dr. Öztin Akgüç  - Kitap

Dış Ticaret Finansmanı

2. Baskı, 
Nisan 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
579
Barkod:
9789756759158
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
70,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap onbir bölümden oluşmaktadır. Giriş niteliğindeki ilk bölümde ağırlıklı olarak dış ticaret finansmanının özellikleri, taşıdığı riskler ve iç ticaretten ayrıldığı noktalar üzerinde durulmuştur. İkinci bölümü Dış Ticarette Belgelere ayrılmıştır. Uluslararası Ticaret Odasının Ticari Terimlerin Açıklanmasına İlişkin Resmi Kurallar düzenlemesi (Incoterms - 2010) üçüncü bölümün içeriğini oluşturmuştur.
Dış Ticarette Ödeme Şekillerinin yer aldığı Dördüncü bölüm, kitabın en geniş bölümüdür. Beşinci bölümde ülkemizde ihracat finansmanında ihtisas bankası kimliğinde olan Türk Eximbankın (Türkiye ihracat Kredi Bankası) uyguladığı finansman programlarına geniş yer verilmiştir. Altıncı bölümün içeriğini; bankalar ithalatı daha çok gayri nakdi kredilerle finanse ettiklerinden, bölümün ana konusunu bankaların bu bağlamdaki gayrinakdi kredileri oluşturmuştur.
Alternatif finansman teknikleri olarak da nitelendirilen faktöring, forfaiting ve finansal kiralama (leasing) ve bu tekniklerin dış ticaret finansmanında uygulanmaları, yedinci bölümün ana konusudur. Dünya ticaretinde ağırlığı ve payı tartışmalı olan Bağlı - Karşılıklı - Ticaret, tarihsel uygulama şekilleriyle birlikte kitabın sekizinci bölümünde açıklanmıştır. Sendikasyon Kredilerine kitabı dokuzuncu bölümünde yer verilmiştir Dış ticarette özellikle kur ve ticari riskleri azaltmaya yönelik yöntem ve korunganlık (hedge) teknikleri onuncu bölümde açıklanmıştır.
Kitap, üniversitelerde finans alanında lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim gören öğrencilere, dış ticaretle uğraşan firmalarda, finansman kurumlarında özellikle yeni çalışmaya başlayanlara oldukça güncel bir el kitabı sağlama amacını gütmektedir.