En Son Değişiklerle Güvenlik Mevzuatı İbrahim H. Seydioğulları, Hüseyin Aşkın  - Kitap
En Son Değişiklerle

Güvenlik Mevzuatı

1. Baskı, 
Eylül 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
952
Barkod:
9789750153600
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Güvenlik Kuvvetleri Mevzuatı” kitabında, yalnızca adli konularla ilgili değil, idari konularla ilgili mevzuata da yer verdik. Sadece polise değil, jandarma, sahil güvenlik ve özel güvenlik görevlilerine de hitap etmeye çalıştık. Genel ve özel kolluk kuvvetlerine haklar sağlayan, görev, yetki ve sorumluluklar veren, yapması veya yapmaması gereken davranışlara ilişkin hükümler içeren, 109 kanun, 6 uluslararası sözleşme, 3 kanun hükmünde kararname, 10 tüzük ve 92 ayrı yönetmeliği derleyerek yayımladık.
Kitabımızın içeriğinde, görev, hak ve yetkilerimizle ilgili temel yasaların tam metnine yer verilmiştir. Takdir edilecektir ki; 220 ayrı düzenlemeye ait bütün hükümlerin tek kitaba konulması, hacim olarak mümkün değildir. Kitabın uygulamacılara yönelik hazırlanmasından dolayı, sadece bir veya birkaç maddesiyle görev, yetki ve sorumluluk veren mevzuatın ilgili maddeleri kaydedilmiş, diğerleri ise sadece madde başlıkları yazılarak gösterilmiştir. Kanunlardaki mülga maddelere yer verilmemiştir. Bu eksikliği giderebilmek için de yayında yer alan mevzuatın bütün hükümlerini içeren bir CD’yi, kitap ekinde siz uygulayıcılara sunuyoruz.
Kitap; Anayasa ve Uluslararası Sözleşmeler, Kanunlar, Kanun Hükmünde Kararnameler, Tüzükler ve Yönetmelikler olmak üzere beş bölümden oluşmaktadır. Mevzuatın kitap içindeki dizilimi, ilgili bölüm başlıkları altında alfabetik sıralamaya göre yapılmıştır. Kitap, mevzuatta yapılan en son değişiklikler eklenerek baskıya hazırlanmıştır. Yine, kitap sonunda ayrıntılı bir kavram indeksine yer verilerek, okuyuculara kullanım kolaylığı sağlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anayasa
.
Uluslararası Sözleşmeler
.
Kanunlar
.
Kanun Hükmünde Kararnameler
.
Tüzükler
.
Yönetmelikler